REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus savivaldybė neketina leisti privatizuoti vienintelio mieste likusio didesnio Lazdynų baseino, tačiau pinigų jo remontui miesto biudžete nėra ir artimiausiu metu tikrai nebus.

REKLAMA
REKLAMA

Lazdynų gyventojai sunerimo dėl sklindančių kalbų, kad baseiną valdžia planuoja parduoti, o savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Algimantas Liubinskas tikina, kad baseinas nebus nei privatizuojamas, nei uždaromas, penktadienį rašo dienraščio „Lietuvos rytas“ priedas vilniečiams „Sostinė“.

REKLAMA

A. Liubinskas neslėpė, kad prieš penkerius metus baseiną paversti prekybos centru planų būta, o visai neseniai skirti privatų kapitalą baseino rekonstrukcijai siūlė bendrovė „Minoleta“, valdanti pramogų ir penkių sporto klubų tinklą „Impuls“.

„Minoleta" į baseiną ketino investuoti 12 milijonų litų. Tačiau sutartis su bendrove taip ir nebuvo pasirašyta.

Vilniaus savivaldybė artimiausiu metu nenumačiusi skirti lėšų baseino rekonstrukcijai, o žada sumokėti tik 45 tūkst. litų už baseino techninę ekspertizę, kurią atliks Vilniaus Gedimino technikos universiteto specialistai.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniečiams nerimą kelia tai, kad baseino techninę ekspertizę atliks sostinės specialistai, kurie gali būti susiję su savivaldybės valdininkais.

Specialistai gali pareikšti, kad baseinas nebetinkamas naudoti ir jį reikia nugriauti. Vietoj jo gali atsirasti gyvenamieji namai ar prekybos centras. Lazdynų bendruomenė pasiūlė, kad ekspertizę atliktų iš Kauno atvykę specialistai, kurie būtų nesuinteresuoti keisti baseino paskirties.

Vietos gyventojų nuogąstavimus didina ir tai, kad bendrovei Lazdynų laisvalaikio centras, valdančiai baseiną, 1,38 hektaro žemės sklypas išnuomotas net 99 metams.

Lazdynų seniūnijos gyventojams neramu ir dėl baseino kaimynystėje esančio 1,4 hektaro žemės sklypo, kuriame ketinama atkurti teises į nuosavybę keletui pretendentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų