REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar pajūryje viešėjęs vidaus reikalų ministras Regimantas Čiupaila pažadėjo, kad bus rengiama ir Vyriausybei teikiama naujai reglamentuota tvarka, kaip policija turėtų prisidėti prie kovos su nelegaliomis statybomis.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdos apskrities viršininkas Vytautas Rinkevičius guodėsi, kad nuo statybos inspektorių įpareigojimo nutraukti nelegalias statybas iki jo vykdymo praeina metai, rašo „Vakarų ekspresas“.

REKLAMA

„Nelegaliai statant pastatą Palangoje, Meilės alėjoje, mūsų statybų inspektoriai ne kartą bandė sustabdyti neleistiną veiklą. Buvo atvejų, kai dukart per dieną kvietėme policiją, tačiau atvykę pareigūnai nieko negalėjo padaryti, ir statybos vyko toliau. Praėjo metai, kol antstolis įteikė teismo sprendimą nutraukti nelegalias statybas. Tokia tvarka netenkina“, - vakar po susitikimo su R. Čiupaila sakė V. Rinkevičius.

Iškilus tokiai situacijai, Vidaus reikalų ir Aplinkos ministerijos turėtų paruošti ir Vyriausybei teikti naują tvarką, pagal kurią policininkai turėtų daugiau įgaliojimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Jie galėtų arba jėga išprašyti statybininkus, arba surašyti atitinkamus pažeidimų protokolus, kitaip priversti liautis vykdyti nelegalias statybas. Pareigūnai statybvietėje neturėtų sutrikti“, - teigė jis.

R. Čiupaila vizito pajūryje metu susipažino ir su neseniai Klaipėdos mieste pradėjusia veikti gatvių stebėjimo vaizdo kameromis sistema bei aptarė saugumo užtikrinimo Palangoje sezono metu planus.

„Kuo labiau visuomenė leidžia sau ilgesnį laiką ir platesnėje teritorijoje poilsiauti, tuo daugiau pareigūnų reikėtų, bet resursai - ne begaliniai, tad reikia optimizuoti procesą. Esame sudarę schemą, kokiu būdu patruliuos viešojo saugumo tarnybos iš Kauno ir Vilniaus. Bus atsižvelgiama į poilsiautojų srautus ir prie jų prisitaikoma: jei bus intensyvūs srautai, daugės ir policijos pareigūnų, ir atvirkščiai“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministras taip pat apsilankė Palangos oro uoste, kur stebėjo, kaip jis veikai Lietuvai įsiliejus į Šengeno zoną, lankėsi galimai niokojamame Būtingės pasienio kontrolės poste, Šventojoje.

Šiame miestelyje niekaip nepavyksta pastatyti Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos posto. Problemų kelia tai, kad vis daugiau dygsta daugiaaukščių gyvenamųjų pastatų, tad būtina užtikrinti jų saugumą.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų