REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausiajai tarnybinės etikos tarnybai (VTEK) tikriausiai teks aiškintis, ar premjero patarėjo Sauliaus Spėčiaus paskyrimas nacionalinio investuotojo bendrovės „Leo LT“ valdybos nariu neprieštarauja Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymui.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo narys konservatorius Kęstutis Čilinskas dar šią savaitę žada kreiptis į VTEK.

„Skiriant į vieną iš vadovaujančių „Leo LT“ postų valstybės tarnautoją, kuris aktyviai prisidėjo prie šios bendrovės praturtinimo valstybės kapitalu, grubiai nusižengiama įstatymui, skatinama korupcinė ir visuomenei žalinga valstybės tarnautojų veikla“, - BNS sakė K.Čilinskas.

REKLAMA

Parlamentaras sako, kad yra pagrindo manyti, kad S.Spėčius, valstybei derantis su „NDX energija“ dėl nacionalinio investuotojo formavimo, jau galvojo apie savo postą bendrovėje ir rūpinosi, kad būtų sukurtas ir priimtas privatiems savininkams naudingas, o valstybei ir vartotojams žalingas valstybės valdomų energetikos įmonių perdavimo „Leo LT“ modelis.

K.Čilinskas primena, kad įstatymas draudžia valstybės tarnautojams, pareigūnams ar politikams, nustojusiems eiti savo pareigas, vienerius metus įsidarbinti įmonės valdybos nariu ar kitose atsakingose pareigose, jei jie dalyvavo svarstant sprendimus, susijusius su šios įmonės priežiūra arba valstybės finansine parama jai.

REKLAMA
REKLAMA

Šią savaitę įsteigta nacionalinio investuotojo bendrovė „Leo LT“, turėsianti statyti naują atominę jėgainę ir elektros jungtis su Lenkija bei Švedija, steigiama, sujungiant valstybės valdomas „Lietuvos energijos“ ir Rytų skirstomųjų tinklų (RST) akcijas bei „NDX energijos“ valdomas bendrovės VST akcijas.

„Leo LT“ sutartys numato, kad „NDX energija“ valdys 38,3 proc. akcijų, valstybė - 61,7 proc. energetikos milžino akcijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų