REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Streikai ir kariniai sukilėlių veiksmai iškėlė naftos kainas. Sprogimai Nigerijos naftotiekiuose visuomet atsiliepdavo Niujorko ir Londono biržose.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas Umaru Yar‘Adua įsakė valstybės valdomai naftos kompanijai pareikalauti beveik 2 miljardų JAV dolerių avanso iš 2 stambių užsienio „eksploatatorių“: „Royal Dutch Shell“ ir „ExxonMobil“.

REKLAMA

Vyriausybė sako, kad šios kompanijos nesumokėjusios mokesčių ir dalinių gavybos išlaidų dviejuose naftos telkiniuose jūroje. Kompanijos tvirtina besilaikančios įstatymų ir ginčijasi su Vyriausybe.

Gavybos išlaidų pasidalinimo kontraktai bus nagrinėjami iš naujo. Nuo jų sudarymo praėjo šiek tiek laiko, o naftos kaina nupleveno žymiai toliau tuometinio horizonto. Šiuo metu Vyriausybė nori atkurti teisybę ir pagerinti savo pozicijas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Nigerijos nacionalinei naftos kompanijai nepakanka lėšų dalyvauti šiuose kontraktuose, t. y. atlikti juose numatytus darbus.

Nigerijos gynybos ministrui kilo idėja pasamdyti tas pačias naftotiekius sprogdinančias grupuotes, kad šios saugotų juos vietoje policijos pajėgų. Jis siūlo joms legalizuotis – tapti ribotos atsakomybės bendrovėmis (UAB) ir sudaryti oficialias apsaugos sutartis.

Daugiau:

Nigerijos pietuose sukilėliai vėl puldinėja naftos įmones

16 milijardų dolerių išgaravo neegzistuojančioje Nigerijos elektrinėje

Sprogimas Irako naftotiekyje išgąsdino naftos prekeivius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų