REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienis Lietuvos ir pasaulio akcijų biržose

Šiandien Vilniaus vertybinių popierių biržoje, kaip ir vakar, išlieka pesimistinės nuotaikos. Bendra VVPB apyvarta tesiekė 2,63 mln. litų, sandorių buvo 577, o brangusių ir pigusių pozicijų santykis atitinkamai sudarė 8/15. OMXV indeksas sumenko 0,46 proc. iki 415,33 punkto ribos.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar naftos kainai priartėjus prie 130 JAV dolerių už barelį ribos, investuotojai išsigando, kad vartotojai ir toliau mažins išlaidas, o tai neigiamai atsilieps visai JAV ekonomikai. Indeksas Dow Jones nusmuko 1,5 proc., S&P 500 – 0,93 proc., o Nasdaq - 0,95 proc. Be to, FED vadovo pavaduotojas Donaldas Konas pareiškė, kad bazinių palūkanų norma JAV šiuo metu yra gana žema ir FED gali kurį laiką jų daugiau nebemažinti. Investuotojai tai priėmė kaip signalą, kad palūkanų norma artimiausiu metu išliks nepakitusi - 2 proc.

REKLAMA

Azijos regione, išskyrus Indiją ir Honkongą, visi akcijų indeksai vėl „raudonavo“. Pirmiausiai krito bankų ir žaliavų sektorių kompanijų akcijų kursai. Bankų sektorių žemyn „nuvežė“ ne itin palankūs kai kurių bankų pranešimai, na, o baimė, kad gali sumažėti metalų paklausa Kinijoje, kirto per žaliavų sektorių. Didžiausios regione - Tokijo biržos - indeksas Nikkei 225 (-1,65 proc.) nukrito žemiausiai per paskutines 2 savaites iš esmės dėl negatyvių kompanijų naujienų. Pavyzdžiui, bankas „Mitsubishi UFJ FG“ pranešė apie 28 proc. sumažėjusį grynąjį pelną praėjusiais finansiniais metais ir paskelbė gerokai prastesnes, nei analitikai tikėjosi, prognozes ateinantiems metams.

Europoje šiandien prekybos sesijos pradžioje beveik visų biržų akcijų indeksai šoktelėjo aukštyn, tačiau vėliau pradėjo kristi. Iš pradžių puolę pirkti vakar pigusių kasybos bei energetikos kompanijų akcijų, investuotojai įsidienojus visgi sunerimo, kad sparčiai augančios žaliavų kainos tik didins infliacinį spaudimą. Be to, „Merrill Lynch” analitikai šiandien sumažino rekomendacijas automobilių gamintojų sektoriui. Dienos bėgyje Europos akcijų indeksas Dow Jones Stoxx 600 buvo nukritęs 0,55 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų