REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Nokia“ išplės nešiojamųjų įrenginių, valdomų „Linux“ branduoliu paremtomis operacinėmis sistemomis, pasiūlą, praneša „PC Pro“.

REKLAMA
REKLAMA

„Nokia“ jau kurį laiką naudoja „Linux“ kai kuriuose savo interneto naršymui skirtuose nešiojamuosiuose įrenginiuose. „Mes išplėsime tokių produktų kategoriją. Manome, kad „Linux“ vaidmuo didės“, - sakė bendrovės atstovas Karis Tuuttis.

REKLAMA

„Nokia“ vyriausiasis finansų direktorius Rickas Simonsonas susitikimo su investuotojais metu pareiškė, kad „Nokia“ kuria naujos kartos „Linux“ valdomus įrenginius, kurie netrukus pasieks rinką, tačiau neatskleidė, kokie tai įrenginiai – išmanieji telefonai ar vadinamieji internetiniai planšetiniai kompiuteriai.

Šiuo metu „Linux“ branduoliu paremta operacinė sistema naudojama „Nokia“ N770, N800 ir N810 „Internet Tablet“ įrenginiuose. Jais galima naršyti internetą naudojantis bevieliu ryšiu. „Nokia“ gaminami išmanieji telefonai valdomi „Symbian“ operacinės sistemos.

Anksčiau apie savo planus kurti „Linux“ valdomus išmaniuosius telefonus buvo pareiškusios bendrovės „Vodafone“, „Motorola“, „NTT DoCoMo“ , „Samsung“, „Huawei“ ir LG.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų