REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugėja pranešimų, jog Nacionalinis transliuotojas – Lietuvos radijas ir televizija (LRT) gali atsisakyti Dariaus Kuolio laidų.  Pranešama, jog naujasis LRT vadovas Audrius Siaurusevičius „D.Kuolio atvejį“ žada nagrinėti labai griežtai. Pats D. Kuolys stebisi, kad yra aptarinėjamas „už akių“.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos nacionalinės televizijos (LTV) antrojo kanalo LTV2 žiūrovai praėjusio sekmadienio vakarą nebeišvydo Pilietinės visuomenės instituto vadovo, apžvalgininko D.Kuolio politinių diskusijų laidos „Sankirtos“. Dar neaišku, koks likimas laukia iki šiol pirmadieniais nacionalinio radijo eteryje transliuojamos to paties autoriaus laidos „Tarp Rytų ir Vakarų“.

REKLAMA

Šį pirmadienį D.Kuolio vedamoje laidoje  „Tarp Rytų ir Vakarų“  vyko diskusija apie tai, ar visuomenės gauna patikimą informaciją per žiniasklaidos priemones. Pokalbyje dalyvavo „Vilniaus dienos“ vyr. redaktorius Kęstutis Jauniškis,  LRT tarybos narys Romas Sakadolskis ir apžvalgininkas Kęstutis Girnius. Tarp kitų atvejų buvo paminėtas ir „Panoramos“ siužetas apie Teismų reformos įstatymą, kuris buvo įvertintas kritiškai.

REKLAMA
REKLAMA

Užsirūstinusio A. Siaurusevičiaus iniciatyva laida aptarta LRT taryboje. Kaip rašo spauda, tokia iniciatyva kiek nustebino net ir naująjį LRT tarybos vadovą Valentiną Milaknį, nes klausimus į tarybos darbotvarkę įtraukia tik jos nariai. Tokia skuba aiškinama „tarpuvaldžio“ situacija LRT – jos vadovų ir LRT tarybos narių kaita įgyja vis didesnį pagreitį.

Anot žiniasklaidos pranešimų, A. Siaurusevičių papiktino Dariaus Kuolio teiginys, jog siužetas „Panoramoje“ galėjo būti parengtas Vyriausiojo administracinio teismo užsakymu. Tiesa, dalis LRT tarybos narių, tarp jų ir Romas Sakadolskis, pasipiktino, kad LRT direktorius aptarimui pateikė visai ne tą laidą, apie kurią kalbėjo D. Kuolio laidos dalyviai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Siaurusevičiui tokie aiškinimai nedaro įspūdžio. “Tas, kurį aš mačiau, yra geras. Jie sako, kad kalbėta ne apie tą. Tegu tada ieško kito", - “Lietuvos žinioms” ironizavo LRT vadovas. Jis teigė liepsiąs rašyti autoriui pasiaiškinimą.

Visi įgaliojimai duoti Godai Litvaitienei (laikinoji Lietuvos radijo vadovė - red.), ir ji man nušvies padėtį", - cituoja A. Siaurusevičiaus žodžius “Lietuvos žinios”.

Darius Kuolys: svarstymas primena sovietmetį

Pats laidos autorius Darius Kuolys portalui „Balsas.lt“ sakė nesunkiai galįs tiksliai nurodyti reportažą, kuris buvo aptariamas jo laidoje. Anot jo, laidoje (maždaug nuo 35 min.) kalbama apie gegužės 5 d. laidos „Panorama“ reportažą, kuriame aptariami teismų reformos klausimai. Reportaže kalbinti Seimo teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas, socialdemokratas Julius Sabatauskas, Teisėjų tarybos pirmininkė Laima Garnelienė ir prezidento patarėja Aušra Rauličkytė vieningai kalbėjo apie tai, jog teismų įstatymo priėmimas esąs sabotuojamas. Tai, jog nebuvo paklaustas nė vienas politinis J. Sabatausko ir socialdemokratų oponentas, D. Kuolio nuomone, rodo, kad kaltinimai buvo mesti kaip tik jiems.

REKLAMA

„Balsas.lt“ primena, kad Teismų įstatymo priėmimas buvo sustabdytas būtent paties J. Sabatausko iniciatyva po to, kai opozicija į projektą įrašė nuostatą, leidžiančią apskųsti administracinių teismų nutartis dar ir kasacine tvarka Aukščiausiajam Teismui.

Žiniasklaidoje ne sykį buvo reikšta įtarimų, jog uždara ir tik dvi pakopas numatanti administracinių teismų sistema yra kontroliuojama politinės valdžios ir naudojama susidorojimui su neįtikusiais pareigūnais.

Tai, jog minėtame „Panoramos“ siužete „sabotavimu“ apkaltinti J. Sabatausko oponentai, o niekam iš opozicijos nebuvo leista pareikšti savo nuomonės, anot Dariaus Kuolio, ko gero, pažeidžia visuomenės teisę gauti objektyvią informaciją.

REKLAMA

Dar vienas dalykas, nustebinęs D. Kuolį, yra įvykęs svarstymas „už akių“. „Šiek tiek primena sovietinius laikus. Man iki pat šios dienos niekas net neskambino, niekuo nesipiktino, nieko neklausė, nieko neprašė paaiškinti. Tik šiandien paskambino Goda Litvaitienė, su kuria pasikeitėme nuomonėmis“, - sakė D. Kuolys. Jis patikino tikrai nerašysiąs jokių pasiaiškinimų, nes sutartyje su LRT tai net nėra numatyta.

Kitas dalykas, kuris, anot D. Kuolio, stebina – prieštaringi LRT direktoriaus ir Tarybos pirmininko pasisakymai dėl jo vestos laidos „Sankirtos“, kuri neseniai dingo iš LTV antrojo kanalo eterio. „LTV2 vadovas man sakė, kad baigėsi sezonas, o V. Milaknis šiandien spaudai sako, kad nieko nežino apie sezono pabaigą. Kas iš jų teisus?“, - ironiškai klausė D. Kuolys.

Dariaus Kuolio laidą „Sankirtos“ jau anksčiau buvo mėginta išstumti iš tiesioginio eterio, kuomet Seimo narys,  socialliberalas Antanas Valionis jos eteryje viešai painiojosi ir  išsisukinėjo nepasirašęs iniciatyvos aiškintis „kas stovi“ už „Leo LT“ priešininkų. Tai pasirodė esanti netiesa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų