REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip ir buvo prognozuota, paskutinį vasaros mėnesį istorines Norviliškių pilies žemes vėl drebins muzikos ir menų festivalis „Be2gether“, sulaukęs daug teigiamų atsiliepimų.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais festivalis truks net keturias dienas. Rugpjūčio 14-ąją Vilniuje, Rotušės aikštėje, festivalį pradės didžiulė būgnų svita, kuriai vadovaus maestro Gediminas Laurinavičius. „Rotušės aikštėje pasirodys per 300 būgnininkų, kurie kvies būsimus festivalio dalyvius ir miestiečius prisijungti prie pagrindinės festivalio idėjos – būti kartu“, – pasakojo festivalio organizatorius, idėjinis vadas Giedrius Klimkevičius.

REKLAMA

Šių metų festivalio naujiena – „Be2gether“ ambasados. Į Norviliškes persikels smagiausios miesto vietos: naktiniai klubai, kavinės, muzikos klubai.

Dar viena smagi festivalio naujovė – skalbyklos paslaugos. „Mes manome, kad aktyviai dalyvaujant festivalyje problema tampa purvini rūbai, – šypsodamasis kalbėjo G. Klimkevičius. – Kad nereikėtų ryte krauti į kuprines nešvarių rūbų, Norviliškėse veiks pati tikriausia, ekologiškais milteliais skalbianti skalbykla“.

REKLAMA
REKLAMA

Dešimt dienų prieš festivalį Norviliškių pilies papėdėje, aplink pilį vyks unikalios tarptautinės „Be2gether“ menų dirbtuvės, kuriose skirtingų kartų ir Europos valstybių (Lietuvos, Baltarusijos, Ukrainos, Lenkijos, Bulgarijos, Estijos) menininkai sutelks pastangas bendroms kūrybinėms idėjoms įgyvendinti. Dirbtuvėse sukurti netradiciniai meniniai darbai bus pristatomi festivalio „Be2gether“ metu.

Didžiausia intriga laukiant festivalio – šventėje konsertuosiančios muzikos grupės ir diskžokėjai. Visų svečių renginio organizatoriai dar neišdavė, nes su dalimi jų dar derinami įvairūs niuansai, tačiau festivalio muzikinės programos direktorius Dovydas Bluvšteinas užtikrino, kad, kaip ir pernai, buvo stengiamasi muzikinę programą parengti taip, kad ji patenkintų įvairių skonių muzikos mėgėjų lūkesčius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais festivalyje, kaip ir pernai, bus dvi didžiosios scenos. Be to, bus dar viena scena, kuri dieną bus skirta Lietuvos ir Baltijos jaunimo grupėms, o vakare – alternatyviai muzikai. Festivalio lankytojai turės galimybę išgirsti jaunimo muzikos grupių konkurso „Euro Rock“ koncertą, kuriame gros visi šių metų konkurso finalininkai (grupė „Freaks On Floor“, „Cool Gardens“, „Graveyard“ ir kiti), bei Baltijos šalių muzikinio projekto „Baltic New Music Chart“ renginį, kuriame dalyvaus ir šių metų konkurso nugalėtoja lietuvaitė Živilė Ba su grupe.

Festivalyje bus dvigubai daugiau atlikėjų nei pernai – apie 70 muzikos grupių iš viso pasaulio. Didžiosiose scenose gros lietuviai „Bix“ ir „Happyendless“, kiti tautiečiai savo koncertines programas pateiks ambasadomis tapusiuose Lietuvos klubuose. Iš užsienio atlikėjų išskirti reikėtų Didžiosios Britanijos duetą „Groove Armada“, ne kartą Lietuvoje koncertavusius vokiečius „Fool's Garden“ bei kitą įdomią ir sparčiai populiarėjančią Vokietijos grupę necenzūriniu pavadinimu „My Baby Wants to Eat Your Pussy“, taip pat afrikietiškų ritmų ir keltų melodijų derinį – muzikos grupę „Baka Beyond“, amerikiečius „Fishbone“, „The Dynamites“, norvegus „Communic“ ir dar daug kitų talentingų atlikėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų