REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dešimt metų sėkmingai gyvuojantis ir vienintelis Vakarų Lietuvoje žmones savigynos nemokamai mokęs klubas „Drakonas“ nesugebėjo apsiginti nuo Švietimo ir mokslo ministerijos valdininkų. Po jų spaudimo klubas neteko patalpų, kuriose vyko užsiėmimai, o jį lankę klaipėdiečiai buvo išmesti į gatvę.

REKLAMA
REKLAMA

Jau dvi savaitės, kai pajūryje gana žinomo Klaipėdos apskrities kovų menų klubo „Drakonas“ veikla yra suspenduota, o jį lankę per 40 narių, trečdalis jų nepilnamečiai, gyvena nežinioje. Klubo veikla nevyksta dėl vienos labai paprastos priežasties - jis neturi patalpų.

REKLAMA

„Naujasis Klaipėdos statybininkų mokyklos direktorius Steponas Rimkus vienašališkai nutraukė iki metų pabaigos galiojančią sporto salės nuomos sutartį. Treniruotės nevyksta nuo gegužės 6 d. Tačiau direktorius pasakė, kad mūsų čia jau neva nėra nuo kovo pradžios. Nuo tada, kai jis tapo mokyklos direktoriumi“, - vakar „Respublikai“ pasakojo „Drakono“ įkūrėjas ir vadovas, Klaipėdos apskrities kovinės savigynos federacijos prezidentas Michailas Andrijanovas.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai 10 metų jubiliejų atšventęs „Drakonas“ yra vienintelė nevyriausybinė visuomeninė organizacija Vakarų Lietuvoje, kurios tikslas - per kovos menus ir savigyną ugdyti pasitikėjimą Lietuvos Respublikos jėgos struktūromis. Klubas vykdo įvairias prevencijos programas, glaudžiai bendradarbiauja su policija ir kariuomene.

„Drakono“ bėdos prasidėjo tada, kai viename interneto portale kovos menais ne vienus metus užsiimantis M.Andrijanovas papasakojo, kad asmeniškai propaguoja peilio mėtymą.

Pasak klaipėdiečio, tai pamatę Švietimo ir mokslo ministerijos klerkai nusprendė, kad klube vykdoma nusikalstama veika.

Patys Švietimo ir mokslo ministerijos atstovai kratosi atsakomybės ir M.Andrijanovui oficialiai patvirtino, kad „Drakono“ veikla nesidomi, nes tam nėra jokio pagrindo. Neva patirtą spaudimą paneigė ir Statybininkų mokyklos direktorius S.Rimkus. Jo teigimu, ministerijos atstovai tik domėjosi, kas vyksta klube.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų