REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 22 dieną 21 valandą VšĮ „Lietuvos Institutas“ kviečia į Viduržemio jūros regiono šalių trumpametražių ir dokumentinių filmų naktį. Šis renginys skirtas Europos ir Viduržemio jūros regiono šalių dialogo nakčiai, kuri vienu metu vyks net 37 šalyse.

REKLAMA
REKLAMA

Mokytojų namų kiemelyje bus rodomi naujausi ir festivaliuose nominuoti filmai iš Tuniso, Palestinos, Egipto, Libano, Turkijos, Jordanijos. Jautriai, ironiškai, kartais linksmai, kartais negailestingai, jie pasakos kasdienybės istorijas, padės iš arčiau pažvelgti į šalių kultūrą. Filmų programą sudarė festivalis „Tinklai“.

REKLAMA

Tai pagrindinis ,,1001 Actions“ kampanijos renginys. Ši kampanija inicijuota Annos Lindh Europos ir Viduržemio Jūros šalių fondo. Įvairūs jos renginiai tęsis visus metus. Kampanijos pagrindiniai tikslai - skatinti tarpkultūrinį dialogą, kovoti su rasizmu ir ksenofobija, bei visomis diskriminacijos formomis, mesti iššūkį įvairių rūšių ekstremizmui, iš naujo atrasti bendras šaknis ir palikimą.

Todėl visi, neabejingi šiuolaikinio kultūros pasaulio aktualijoms ir siekiantys geriau pažinti Viduržemio jūros šalių kino tendencijas kviečiami į Mokytojų namų kiemelį. Organizatoriai jums pasiūlys jaukią aplinką, gerą nuotaiką. Kad šaltis nesugadintų malonumo, šiltai apsirenkite, o šiluma gomuriui pasirūpins Mokytojų namų kiemelyje veikianti kavinė arba iš namų atneštas termosas. Renginys nemokamas, truks apie 4 valandas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų