REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gauti lengvatinę paskolą būstui įsigyti įmanoma, bet mažiau uždirbantys didžiųjų miestų gyventojai už ją įsigytų tik varganą pastogę. Be to, jiems vis tiek reikėtų ieškoti papildomų pinigų remontui.

REKLAMA
REKLAMA

Bankų atstovai pripažįsta, kad iš lengvatinės paskolos jų klientai būstą galėtų įsigyti tik su artimųjų finansine parama arba sukaupę ne vieną dešimtį tūkstančių litų santaupų, antradienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

Lengvatinėms paskoloms šiemet skirta 180 mln. litų. Jas teikia trys bankai - SEB, „DnB Nord“ ir „Sampo“. Kasmet panaudojama apie 70-80 procentų valstybės nustatomo lengvatinių paskolų limito.

„Šios programos kriterijai nekinta jau kelerius metus, o tai yra bėda. Juk tie patys pinigai prieš ketverius metus reiškė kur kas daugiau nei dabar. Tai, kad nekeičiami kriterijai, gali šią programą padaryti mažiau veiksmingą arba išvis neveiksmingą“, - sakė „DnBNord“ banko valdybos narys Sigitas Žutautas.

REKLAMA
REKLAMA

Jam pritarė ir SEB banko šeimos finansų ekspertė Julita Varanauskienė. Anot jos, jau 2004 metais lengvatinės paskolos suma buvo nepakankama vidutinės klasės būstui įsigyti.

Į lengvatines paskolas gali pretenduoti 2-3 asmenų šeima, kurios metų pajamos (atskaičius mokesčius) nėra didesnės nei 35 tūkst. litų, o 4-5 asmenų šeimos - 42 tūkst. litų. Jei žmogus gyvena vienas, jo metinės pajamos neturėtų perkopti maždaug 25 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų