REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Girtas darbe užkluptas ir palikti tarnybą suskubęs buvęs Vilniaus teritorinės muitinės viršininkas Pranas Dragūnas susirado šiltą vietelę. Dabar jis - valstybės įmonės „Lietuvos geležinkeliai“ darbuotojas, einantis vadovaujančias pareigas, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Puikus darbuotojas

Buvęs muitininkas sėdi „Lietuvos geležinkelių“ Vilniaus lokomotyvų depo viršininko kėdėje. Pasak darbdavių, P.Dragūnas visai neprastai tvarkosi.

REKLAMA

„Kad jis dirbo muitinėje, sužinojau gal prieš savaitę. Tačiau jį kaip vadovą pavyzdžiu laikyčiau. Darbuotojai ir darbininkai - taip pat.  Santykiai ten į gera pasikeitę, anksčiau buvo nedraugiški.  Dabar atmosfera šilta, išlaikoma drausmė, darbuotojai jį gerbia. Aš labai teigiamos nuomonės“, - sakė „Lietuvos geležinkelių“ Krovinių vežimo direkcijos viršininko pavaduotojas personalui ir teisei Stanislovas Šiaučiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis prisiminė, kad iš pradžių P.Dragūnas dirbo Keleivių vežimo direkcijoje. Ten įgijo tvarkingo darbuotojo reputaciją.

S.Šiaučiulio žodžiais, jei žmogus dirba gerai, niekas nežiūri į jo praeitį. „Pagal demokratijos deklaruojamus principus tai būtų, sakyčiau, negražu“, - mano pavaduotojas.

Jo teigimu, dabar P.Dragūno žinioje yra apie šešis šimtus darbuotojų.  S.Šiaučiulio nuomone, P.Dragūnas priklauso kategorijai žmonių, kurie darbe negirtauja. Bent jau iki šiol tokių signalų negauta.

Praeitis nesutrukdė

- Ar praeitis nesutrukdė darbinantis naujoje vietoje? - paklausė „Respublika“ P.Dragūno.

- Nesutrukdė. Matot, aš dirbu.

- Laimėjote konkursą?

- Konkurso nebuvo į mano vietą.

- Seniai dirbate?

- Nuo praėjusių metų liepos mėnesio.

- Kai išėjote iš muitinės, iškart ir susiradote?

- Gal ne iš karto, kiek laiko nedirbau, pailsėjau. Anksčiau buvo stotys, tikrinimas, dabar yra vežimas. Čia yra šiek tiek ir bendro, be to, esu inžinierius mechanikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rastas prie vaišių stalo

Pasitraukti iš Vilniaus teritorinės muitinės vadovo pareigų P.Dragūnas nutarė pernai pavasarį. Nelaukdamas, kol baigsis tarnybinis patikrinimas, po kurio jam grėsė atleidimas už pareigūno vardo pažeminimą.

P.Dragūnas suskubo įteikti vadovybei pareiškimą, jis buvo patenkintas. Muitininkas iš pareigų atleistas savo noru.

P.Dragūnas ir jo pavaduotojas Gintautas Pupalaigis įkliuvo po anoniminio skambučio. Pranešta, kad jie darbe sėdi neblaivūs. Atvykę tikrintojai pareigūnus rado prie vaišėmis nukrauto stalo.

Tąkart alkotesteriu nustatyta, kad P.Dragūno kraujyje yra 1,4 promilės alkoholio - tai lengvas girtumo laipsnis. Viršininkas nesispyriodamas pasirašė tikrintojų surašytus dokumentus, dėl alkotesterio rodmenų neginčijo.

Tomas BERŽINSKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų