REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Maskvos „Lužnikų“ stadione dvi Anglijos komandos – „Manchester United“ bei Londono „Chelsea“ – išsiaiškins, kuri iš jų yra stipriausia šių metų Europos futbolo ekipa. Šios futbolo rungtynės žada gausybę įdomių akimirkų.

REKLAMA
REKLAMA

Visų pirma tai bus pirmasis grynai angliškas UEFA Čempionų lygos finalas. Vienintelį kartą 2 Anglijos futbolo klubai yra susitikę tik UEFA Taurės finale. Tuomet 1972-1973 metų sezone „Tottenham Hotspur“ palaužė „Wolwerhampton Wanderers“ ekipą.

REKLAMA

Visų antra rungtynės vyks anglams itin nemalonioje aplinkoje. Būtent „Lužnikų“ stadione Anglijos nacionalinė rinktinė praėjusį spalį suklupo rungtyniaudama su Rusijos vienuolike, kuri vėliau išspyrė, tiesa, tik dėl pačių anglų itin prasto žaidimo, futbolo gimtinės ekipą iš šiųmetinio Europos čempionato. Tuomet po dviejų Romano Pavliučenkos įvarčių rusai triumfavo rezultatu 2:1. Mančesterio bei Londono ekipose šias rungtynes puikiai turėtų atminti tuo metu aikštėje buvoję Wayne‘as Rooney, Rio Ferdinande‘as, Frankas Lampardas bei Joe Cole‘as.

REKLAMA
REKLAMA

„Manchester United“ paskutinį kartą UEFA Čempionų lygos finale rungtyniavo 1999 metais, kai įspūdingoje chrestomatinėje dvikovoje paskutinėmis minutėmis tiesiog paskandino jau švęsti pradėjusį Miuncheno „Bayern“ laivą.  Kad atvestų savo ekipą į kitą Čempionų lygos finalą, „raudonųjų velnių‘ strategui serui Alexui Fergussonui prireikė net 104 rungtynių.

Tuo tarpu jo konkurentui Avramui Grantui iki pirmojo finalo prireikė vos 11 rungtynių. Sezono eigoje perėmęs trenerio vairalazdę iš Jose Mourinho, A. Grantas sugebėjo padaryti tai, ko per pastaruosius keletą metų nesugebėjo ir pats futbolo genijus iš Portugalijos – UEFA Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose įveikti užkeiktą „Liverpool“ ekipos barjerą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutinę „Manchester United“ bei Londono „Chelsea“ dvikovą Anglijos čempionate 2:1 laimėjo mėlynieji. Tiesa, ši pergalė Romano Abramovičiaus ekipai nepadėjo paveržti čempionų titulo iš „raudonųjų velnių“. Tiesa, kadangi rungtynės vyks Maskvoje, didesnio vietinių sirgalių palaikymo veikiausiai gali tikėtis Londono ekipa.

Spėjama, kad rungtynes trečiadienį prie televizijos ekranų stebės 100 mln. žmonių visame pasaulyje.

Pačioje Rusijoje laukiama net 40 tūkst. anglų futbolo aistruolių. Ta proga futbolo fanai galės džiaugtis ir supaprastintu įvažiavimo į šalį mechanizmu – vizą finalo metu atstos elementariausias bilietas į futbolo rungtynes.

REKLAMA

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija netgi išleido instrukcijas, aiškinančias pasmarkauti mėgstantiems britų futbolo fanams, kaip derėtų elgtis atvykus į Maskvą. Instrukcijose Maskva vaizduojama kaip ne itin maloni vieta.

„Nerūkykite bei negerkite Raudonojoje aikštėje, nes tai nelegalu ir jūs būsite suimtas. Nebandykite nieko vogti – vietinė valdžia veikiau uždarys jus į kalėjimą nei deportuos iš šalies. Nevartokite narkotikų savo vizito metu – Rusijos valdžia netoleruoja nei lengvųjų, nei sunkiųjų narkotikų. Bausmės yra itin griežtos ir gali baigtis kelių metų laisvės atėmimu“ – skelbiama instrukcijose.

Tiesa, jas perskaičius, taip ir kyla klausimas, ar Rusija jau iš tikro tokia bloga ir baisi šalis, ar dauguma anglų sirgalių yra tiesiog alkoholikai, narkomanai bei vagys. Nes vargu bau ar civilizuotam žmogui reikia aiškinti, kad svetimoje šalyje vogti nevalia.

UEFA bei „Russia Today“ inf.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų