REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išeivijoje gyvenantis Tibeto dvasinis lyderis Dalai Lama, viešėdamas Vokietijoje, susitiko su šios šalies ekonomikos bei vystymosi ministre Heidemarie Wieczorek-Zeul, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienio vakare planuojama, kad į masinę sueigą, kuriai prie Brandenburgo vartų vadovaus pats Tibeto dvasinis lyderis, susirinks tūkstančiai žmonių. Dalai Lamos vizitas atskleidė aiškius nesutarimus Vokietijos Vyriausybėje. Manoma, kad Kinijos valdžia itin smarkiai spaudė Angelos Merkel Vyriausybę nerengti aukšto lygio susitikimų su Dalai Lama.

REKLAMA

Pati A. Merkel bei užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris su Tibeto dvasiniu lyderiu susitikti nepanoro. Tad su Dalai Lama susitiko tik H. Wieczorek-Zeul. Ministrė susilaukė kai kurių politikų palaikymo dėl tokios savo pozicijos, tačiau kiti ją supeikė už tai, kad ministrė nesilaikė bendros Vyriausybės linijos.

Kinijos ambasada Vokietijoje nedelsė ir dėl H. Wieczorek-Zeul susitikimo su Dalai Lama įteikė šios šalies Vyriausybei formalų skundą. Kinija ir toliau kaltina Dalai Lamą siekiant Tibeto nepriklausomybės, nors pats dvasinis lyderis tokius kaltinimus neigia.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį daugiau nei 7 tūkst. žmonių susirinko į masinę sueigą Niurnberge, kur Dalai Lama sakė kalbą, raginančią skatinti religinę toleranciją. Dalai Lama yra itin populiarus Vokietijoje.

Praėjusiais metais A. Merkel buvo įsiutinusi Pekiną, kai Berlyne priėmė Dalai Lamą privačiam susitikimui. Šis žingsnis atšaldė dvišalius Vokietijos bei Kinijos santykius. Nuo to laiko Vokietijos Vyriausybė, susilaukusi didžiųjų verslo kompanijų spaudimo, siekia gerinti santykius su Pekinu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų