REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas antradienį dalyvaus Rygoje vyksiančiame Baltijos šalių ir Vokietijos UR ministrų susitikime, kur su kolegomis aptars Europos kaimynystės politiką bei Europos Sąjungos ir Rusijos santykius.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė URM, ministrai pasidalins nuomonėmis apie Lisabonos sutarties ratifikavimo eigą, ES ir Baltijos jūros regiono strategijos formavimą, Baltijos jūros valstybių tarybos veiklą, aptars energetikos ir klimato kaitos klausimus.

REKLAMA

Baltijos šalių ministrai - P.Vaitiekūnas, Maris Riekstinis, Urmas Paetas - su Vokietijos URM vadovu Franku-Walteriu Steinmeieriu taip pat ketina diskutuoti apie Gruzijos ir Ukrainos stojimo į NATO galimybes, padėtį Vakarų Balkanuose ir Afganistane.

Rygoje Baltijos šalių užsienio reikalų ministrai taip pat susitiks su Europos Komisijos Generalinio regioninės politikos direktorato atstovu Colinu Wolfe, su kuriuo aptars rengiamą ES ir Baltijos jūros strategiją.

REKLAMA
REKLAMA

Vokietija, analitikų vertinimu, Europos Sąjungoje yra viena aktyviausių vadinamosios „Russia virst“ (pirmiausia Rusija - BNS) politikos gynėjų. Vokietijos pastangomis balandį buvo nepritarta NATO Narystės veiksmų plano suteikimui Gruzijai ir Vokietijai. Berlynas taip pat priešinasi Vilniaus pastangoms į būsimųjų ES ir Rusijos partnerystės derybų mandatą įtraukti punktą dėl įšaldytų konfliktų sprendimo Gruzijoje ir Moldovoje.

Vokietijos ir Rusijos kompanijos Baltijos jūros dugnu ketina tiesti dujų vamzdyną „Nord Stream“, turintį aplenkti Baltijos šalis. Vilnius nepritaria tokiems planams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų