REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės pradžioje JAV vykusioje prestižinėje „Blues Music Awards 2008“ apdovanojimų ceremonijoje dviejose kategorijose nominuotas JAV soulo muzikos korifėjus Tadas Robinsonas šių metų liepos mėnesį koncertuos liepos 4-5 d. Varniuose, prie Lūksto ežero vyksiančiame 16-ajame tradiciniame tarptautiniame festivalyje „Bliuzo naktys 2008“.

REKLAMA
REKLAMA

„Po du paskutinius T. Robinsono albumus „Did You Ever Wonder?“ ir „New Point of View“ lydėjusių muzikos kritikų atsiliepimų visiems bliuzo ir soulo gerbėjams akivaizdu, kad T. Robinsonas šiuo metu yra savo karjeros zenite. Neabejoju, kad jo ypatingo tembro balsas ir lūpinės armonikėlės solo prie „Bliuzo naktų 2008“ scenos sutrauks tiek nuolatinius festivalio lankytojus, tiek pirmąkart atvykusius į šią po atviru dangumi vykstančią bliuzo fiestą“, – teigė festivalio „Bliuzo naktys 2008“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

REKLAMA

Praėjusiais metais T. Robinsono išleistas albumas „New Point of View“ pateko į geriausių 2007-ųjų bliuzo albumų penkioliktuką, o pats T. Robinsonas prieš dvi savaites buvo nominuotas net dviem prestižiniams „Blues Music Awards 2008“ apdovanojimams. Amerikietis paskelbtas vienu iš penkių geriausių soulo ir bliuzo atlikėjų, o „New Point of View“ – vienu iš penkių pretendentų gauti geriausio 2007 metų soulo ir bliuzo albumo apdovanojimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai T. Robinsonas mirs, jis keliaus į soulo rojų – vietą, rezervuotą vos keliems žmonėms“, – apie kolegą yra sakęs „Grammy“ nominantas Otisas Clay'us.

Niujorke užaugusio „mėlynakio soulo atlikėjo“ („blue eyed soul singer“) dainos kritikų vertinamos dėl puikiai derinamų bliuzo, soulo ir poezijos elementų. Užsitarnavęs pagarbą JAV rytinės pakrantės bliuzo bendruomenėje, į plačiuosius muzikos vandenis T. Robinsonas pirmąkart išplaukė su grupe „Dave Specter & the Bluebirds“. 1994 m. išleistas bendras šios kompanijos ir T. Robinsono albumas „Blueplicity“ susilaukė itin teigiamo kritikų ir gerbėjų įvertinimo. Tais pačiais metais amerikietis išleido pirmąjį solinį albumą „One to Infinity“. Vėliau atlikėjas eksperimentavo su soulo ir bliuzo muzika, išleido perdainuotų Janis Joplin kūrinių albumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lūksto ežero pakrantėje nuo didžiosios „Bliuzo naktų 2008“ scenos T. Robinsonas atliks geriausius kūrinius iš dviejų paskutinių itin didelio pasisekimo sulaukusių albumų, jei publika pageidaus – ir kelias hipių dievaitės Janis Joplin dainas. T. Robinson pėdsakas atsiras „Kanopų“ alėjoje Lūksto ežero pakrantėje, šalia kitų žvaigždžių, aplankiusių Varnius per pastaruosius 15 metų, pėdų atspaudų.

Amerikietiškojo soulo korifėjus – tik vienas iš pagrindinių šešioliktąjį kartą Lūksto pakrantę okupuosiančių „Bliuzo naktų“ akcentų. Pasak festivalio rengėjų, tikrai ne vienintelis – šiuo metu intensyviai vedamos derybos su dar viena pasaulinio garso bliuzo įžymybe, apie kurią turėtų būti paskelbta artimiausiu metu prodiuseriams galutinai patvirtinus jo vasaros koncertų Europoje grafiką.

Be to, festivalio „Bliuzo naktys 2008“ lankytojų lauks ir kiti žymūs bliuzo scenos veteranai bei naujokai iš Lietuvos ir užsienio, visuomet populiarūs „jam session“ koncertai, „Bliuzasriubės“ žuvienė, kitos tradicinės bei naujos atrakcijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų