REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Varšuvoje pagaliau įvyks bendros Lietuvos ir Lenkijos elektros tilto statybos įmonės steigiamasis susirinkimas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuva ir Lenkija bendros įmonės steigimo sutartį pasirašė šiemet vasarį.

Steigiamasis susirinkimas išrinks bendros įmonės vadovybę. Neoficialiai žinoma, kad bendrovės stebėtojų tarybą sudarys trys „Lietuvos energijos“ ir trys lenkų įmonės „PSE Operator“ atstovai.

REKLAMA

Steigėjų Tarybos pirmininkas bus renkamas iš Lenkijos pusei atstovaujančių kandidatų. Naujoji bendrovė, kurios buveinė bus Varšuvoje, neturės valdybos, tačiau didelius įgaliojimus turės jos generalinis direktorius.

Jo pareigas eis Lietuvos atstovas – buvęs Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos direktorius Vidmantas Jankauskas.

Bendros įmonės, kurios pavadinimas bus „LIT POL LINK“, užduotis – parengti techninį projektą, atlikti reikiamas analizes ir studijas, suderinti naujų linijų trasas, atlikti poveikio aplinkai vertinimą, kitus parengiamuosius darbus ir investicijų įgyvendinimui reikalingus leidimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos energijai“ ir „PSE Operator“ priklausys po 50 proc. bendros įmonės akcijų. Numatytas įstatinis bendrovės kapitalas – 2 mln. Lt.

Skaičiuojama, kad elektros tiltas, kuris sujungs Alytų su lenkų miestu Elku, kainuos 250 mln. eurų ir gali būti nutiestas iki 2012 metų.

Tačiau lenkų dalininko – „PSE Operator“ atstovai pabrėžia, kad tol, kol nebus parengtas techninis projektas, sunku kalbėti apie investicijų įgyvendinimo terminus ir sąnaudas.

Nijolė Druto

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų