REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš aplinkos ministro posto prieš kelis mėnesius pasitraukęs socialdemokratas Arūnas Kundrotas konsultuoja Ukrainos, Moldovos valdžios atstovus, o netrukus jo patarimų gali prireikti ir Šiaurės Kipro Turkų Respublikai, kurią pripažįsta tik Turkija, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš keturis mėnesius aplinkos ministro portfelio atsisakęs A.Kundrotas savo ilgametę darbo patirtį apsisprendė panaudoti privataus verslo srityje. Jis teikia konsultacijas aplinkosaugos klausimais.

REKLAMA

„Kitą savaitę važiuoju į Kijevą. Ten bus kalbama apie Ukrainos aplinkos apsaugos strategiją ir jos atitikimą Europos Sąjungos reikalavimams. Panašių planų yra ir dėl Moldovos. Šiame kontekste galima paminėti ir Šiaurės Kiprą, kuriame atliekamas tam tikras parengiamasis darbas“, - LŽ sakė A.Kundrotas.

Tėvynėje nereikalingas?

Jo teigimu, Ukrainoje ir Moldovoje kuriant aplinkosaugos strategijas bendradarbiaujama tiek su mokslininkais, tiek su valdžios institucijomis. „Šiaurės Kipras, kaip žinote, išgyvena panašų į Lietuvos integracijos etapą. Būčiau apsišaukėlis, jei sakyčiau, kad bendradarbiauju su šios šalies institucijomis. Dabar atliekamas tam tikras parengiamasis darbas“, - kalbėjo buvęs aplinkos ministras.

REKLAMA
REKLAMA

A.Kundrotas prisipažino, kad Lietuvos institucijoms jo paslaugų kol kas neprireikė. „Aplinkosaugos srityje kasdien vyksta nauji procesai, pasirodo naujų Europos Sąjungos direktyvų, reikalavimų. Jei reikėtų mano paramos, būčiau pasirengęs padėti Lietuvos institucijoms. Bet šiuo metu apie tai nebuvo diskusijos“, - aiškino jis.

Užjaučia įpėdinį

A.Kundrotas apie atsistatydinimą iš aplinkos ministro posto pranešė šių metų pradžioje. Jis gana šykščiai viešai komentavo pasitraukimo priežastis. Tačiau tuomet ministras nedviprasmiškai pareiškė, kad labiausiai prie to prisidėjo nuolatinis įvairių interesų grupių spaudimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Kundrotas tada teigė, jog tam tikrų veikėjų dėmesio centre atsidūrė valstybinių miškų privatizavimas, miestuose esančių miško plotų likimas ir statybos. Paprašytas nurodyti konkrečias interesų grupes, jis pasiūlė pažiūrėti, kaip toliau bus sprendžiami Palangos statybų reikalai.

Prieš kelias dienas kalbėdamasis su LŽ A.Kundrotas sakė atidžiai stebintis Lietuvos aplinkosaugos procesus. „Žinoma, dėl aplinkosaugos sistemos išgyvenu ir visada išgyvensiu, nes daug metų tam atiduota, nemažai darbų nuveikta. Kol kas matome skandalus, bet prastų rezultatų nėra. Tikiuosi, kad taip ir bus. Gal tie skandalai rodo, jog ir pilietinė visuomenė tampa stipresnė, išmoksta atsilaikyti. Kitas dalykas, reikia suprasti ir ministrą (naująjį aplinkos ministrą Artūrą Paulauską - aut.), kuriam dar sudėtinga perprasti milžinišką įvairios informacijos srautą“, - šnekėdamas apie neseniai kilusį skandalą dėl padėties pajūryje dėstė A.Kundrotas.

REKLAMA

Pokyčių metas

Kalbėdamas apie anksčiau įvardytas atsistatydinimo priežastis buvęs ministras sakė nurodęs jas ir premjerui Gediminui Kirkilui. „Manau, gana atvirai išdėsčiau kai kuriuos skaudulius. Ministro pirmininko ir kitų reikalas, kiek į tai bus atsižvelgta“, - pabrėžė jis.

A.Kundroto manymu, tam tikros diskusijos, taip pat ir dėl statybų kontrolės, jau vyksta. „Kokie bus rezultatai, nepaprastai sunku prognozuoti, nes laikas priimti kardinalius sprendimus jau pribrendęs. Tik labai nesinorėtų, kad diskusijos pakryptų į kitą pusę. Tai lemtų dar vieną prastą situaciją po kelerių metų. Tada reikėtų ir aplinkos apsaugą priskirti prie prastai besitvarkančių sričių“, - neslėpė jis.

Jurga TVASKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų