REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Woody Allenas šeštadienį pristatė savo vasarišką seksualią komediją „Vicky Cristina Barcelona“, kuriame Scarlett Johansson, Penelope Cruz ir Chavjeras Bardemas suvaidino pašėlusią trijulę, siejamą meilės santykių.

REKLAMA
REKLAMA

Sausakimšoje salėje vėlų penktadienio vakarą žurnalistams skirtoje išankstinėje peržiūroje parodytas pagrindiniame festivalio konkurse nedalyvaujantis filmas sukėlė daug juoko ir audringus plojimus. Didžioji filmo premjera įvyko šeštadienį.

REKLAMA

Paskutinė 2005 metais Kanuose parodyta V.Alleno sukurta drama „Lemiamas taškas“ (Match Point), kurios veiksmas vyksta Londone, pratęsė režisieriaus karjerą, kurią dauguma kritikų laikė pasibaigusia.

Šeštadienį W.Allenas laikraščiui „The Hollywood Reporter“ sakė iš pat pradžių žinojęs, kad jo naujausio filmo veiksmas vyks Europoje, o ne režisieriaus pamėgtame Niujorke. Jis taip pat teigė rašydamas scenarijų galvojęs apie P.Cruz vaidmenį.

REKLAMA
REKLAMA

„Norėjau sukurti istoriją, kurios veiksmas vyksta Barselonoje, ir žinojau, Penelopė norės vaidinti šiame filme. Man ši mintis labai padėjo dirbti“, - sakė režisierius.

„Ši komedija labai skiriasi nuo „Miegaliaus“ (Sleeper). Joje stengiausi atskleisti žmonių santykius. Jeigu pasitaikė keletas juokingų momentų - puiku, tačiau mano filmas visų pirma yra romantiškas.“

„Vicky Cristina Barcelona“ veiksmas užsimezga, kai dvi jaunos amerikietės - viena ryžtinga, kita prislėgta - nusprendžia praleisti romantišką vasarą Barselonoje. Abi moterys užmezga santykius su pašėlusia ispanų pora, kurią vaidina P.Cruz ir J.Bardemas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Painūs romantiški ryšiai priverčia personažus priimti lemtingus sprendimus, o filmo pabaigoje laukia W.Alleno sumaniai sukurta atomazga.

Atrodo, kad režisieriui visai nesvetima vasariška Barselonos didybė. W.Allenas sukūrė įspūdingus antro plano vaizdus, kupinus mirgančios saulės šviesos ir stulbinamos architektūros.

Filmo nuotaika lengva kaip oras, tačiau jame nestinga W.Allenui būdingų pašaipių užuominų apie meilę, meną ir būties prasmę.

Kanų kino festivalis, kuriame pristatomas šis filmas, vyks iki gegužės 25 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų