REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs pasaulio sunkiasvoris bokso čempionas Mike‘as Tysonas penktadienio vakarą buvo džiaugsmingai pasveikintas Kanų kino festivalyje po jaudinančio dokumentinio filmo apie jo audringą gyvenimą premjeros.

REKLAMA
REKLAMA

Elegantišku tamsiai pilku kostiumu, iš kurio kišenės kyšojo balta nosinaitė, vilkintis M.Tysonas įžengė į raudonu kilimu išklotą sceną po filmo premjeros didžiausiame pasaulyje kino festivalyje. Jį lydėjo filmo režisierius Jamesas Tobackas.

REKLAMA

„Džimas tiesiog viską iš manęs išgavo. Nežinau, kaip jam tai pavyko“, - sakė akivaizdžiai sujaudintas M.Tysonas, o J.Tobackas tuo metu mėgino sulaikyti ašaras.

Karjerą baigęs boksininkas, kuris pastaraisiais metais gerokai priaugo svorio, atskrido į Prancūzijos Rivjerą iš savo namų Las Vegaso priemiestyje. M.Tysonas ketina dalyvauti didelėje filmo „Taisonas“ pristatymo kampanijoje ir ketina duoti iš viso daugiau negu 30 valandų truksiančius interviu, kurių svarbiausia tema - jo karjera bokse.

REKLAMA
REKLAMA

J.Tobackas labiausiai pagarsėjo 1978 metais sukurta drama „Pirštai“ (Fingers). 2005 metais Prancūzijoje sukurta nauja šio filmo versija tapo hitu. Prieš naujausio savo filmo premjerą režisierius sakė tikįs, jog jam pavyko pavaizduoti M.Tysoną kaip „sudėtingo charakterio, įsimintiną ir kilnų žmogų“.

Filmą pristatęs Kanų kino festivalio meno direktorius Thierry Fremaux pavadino jį „nepaprastu, perteikiančiu prisiminimus apie žmogų ir apie sportą.“

Filme pasakojama apie M.Tysono, kuriam birželį sukaks 42-eji, gyvenimą - kuklią boksininko karjeros pradžią nesaugiose Bruklino gatvėse, fenomenalų iškilimą į pasaulio čempionus, taip pat jaudinantį nuopuolį, paženklintą priklausomybės narkotikams, pažeminimų ringe ir teismo bylos dėl išžaginimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Filme pristatomas vien paties M.Tysono susikurtas ir šiek tiek pagražintas įvaizdis: kalbantis aukštu balsu ir šiek tiek švepluojantis romus milžinas apžvelgia savo audringą praeitį iš nepaprastą karjerą.

M.Tysonas kino teatrą paliko prieš filmo pradžią, spausdamas rankas ir pozuodamas jį fotografuojantiems gerbėjams.

Šis dokumentinis filmas rodomas festivalio nekonkursinėje programoje „Kitoks žvilgsnis“ („Un Certain Regard“). Kanų kino festivalis vyks iki gegužės 25 d.



M. Tysonas (News Bridgepix nuotr.)



M. Tysonas (News Bridgepix nuotr.)


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų