REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Vilniuje įvyko Europos sporto komiteto (ESK) ataskaitinė asamblėja, kurioje komitetas pritarė Lietuvai kandidatūrai 2012 metais surengt Tarptautinės „Sporto visiems" asociacijos (TAFISA) organizuojamas pasaulio žaidynes.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėjome didžiules pastangas bei kruopščiai vykdėme visus reikalavimus, kad 2012 metų neolimpinių sporto šakų pasaulio žaidynės vyktų būtent Lietuvoje. Galimybė organizuoti šias pasaulinio lygio varžybas yra ypatingos svarbos įvykis Lietuvos sporto istorijoje. Be to, tai reikšmingas žingsnis formuojant mūšų šalies įvaizdį tarptautinėje arenoje bei skatinant šalies socialinę ir infrastruktūros plėtrą",- teigia Lietuvos neolimpinio komiteto (LNOK) prezidento patarėja Marija Dubickienė.

Pasak jos, organizuoti 2012 metų pasaulio neolimpinių sporto šakų žaidynes taip pat pretenduoja San Paulas, Frankfurtas, Kvala Lumpūras, Maskva ir Torontas.

REKLAMA

„Jau dabar žinoma, kad dalis miestų, kovojančių už teisę tapti neolimpinių sporto šakų žaidynių vieta, neįvykdė visų žaidynių vietai numatytų reikalavimų. Todėl tikime, kad Lietuvos kandidatūra turi tikrai daug galimybių",- sakė M. Dubickienė.

Į ESK ataskaitinę asamblėją Vilniuje atvyko neolimpinių komitetų atstovai iš 12 šalių - Ukrainos, Bulgarijos, Moldovos, Graikijos, Izraelio, Lenkijos, Rumunijos, Serbijos, Olandijos, Rusijos, Gruzijos ir Lietuvos. Forumo dalyviai išrinks naują ESK prezidentą. Į šią pareigybę, be Lietuvos atstovo, pretenduoja kandidatai iš 5 šalių - Ukrainos, Izraelio, Olandijos, Vokietijos ir Graikijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Galimybė kandidatuoti į tokį postą įrodo, kad mūsų šalies neolimpinio komiteto ir jo vadovo veikla yra itin palankiai vertinama viso pasaulio neolimpinio sporto kontekste",- tvirtino M. Dubickienė.

Lietuvos neolimpinis komitetas įkurtas 1999 metais. Komiteto tikslas yra globoti neolimpines sporto šakas šalyje, skatinti jų plėtrą bei populiarumą, taip pat aktyviai dalyvauti visuomeninėje veikloje, skatinant jaunimo užimtumą.

Neolimpinėms sporto šakoms priklauso svarsčių kilnojimas, rankų lenkimas, karatė, šaškės, smiginis, boulingas, biliardas, kikboksas, taekvondo ir kitos sporto šakos.

TAFISA - tarptautinė „Sporto visiems" asociacija įkurta 1991 metais Prancūzijoje. Šiuo metu asociacija vienija daugiau nei 150 įvairių neolimpinių sporto šakų organizacijų iš 103 šalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų