REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kultūros ministerija laukia iš uostamiesčio aiškaus siūlymo dėl būsimojo Muzikinio teatro vietos, o patys klaipėdiečiai pirma tikisi aiškaus siūlymo dėl lėšų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia „Vakarų ekspresas“, vakar susitikę Klaipėdos miesto savivaldybės bei Muzikinio teatro atstovai diskutavo dėl planuojamo naujojo teatro pastato vietos. Pasak teatro vadovo Ramūno Kaubrio, ministerijos palankumą būtų galima pelnyti greičiau, jeigu turėtume aiškų siūlymą dėl statinio vietos.

REKLAMA

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius, atvirkščiai, mano, jog ministerija pirmiausia turėtų apsispręsti dėl lėšų skyrimo ir jų įtraukimo į biudžetą, su kuriuo būtų galima sieti projekto įgyvendinimo pradžią. Tuomet atsirastų realus pagrindas plėtoti projektą, rinktis vietą ir kita.

Diskusijos metu neprieita prie vieningos nuomonės dėl to, kur turėtų iškilti naujasis pastatas. Anot mero, tai ir nebuvęs susitikimo tikslas.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis pokalbis - starto šūvis visuose planavimo darbuose“, - sakė miesto vadovas.

Valdininkai kviečia į diskusiją įsitraukti ir miestelėnus, mat naujas teatras būtų ilgalaikė investicija į Klaipėdos kultūros ateitį.

Savų siūlymų dėl jo vietos turi ir valdininkai, ir architektai, ir pati teatro komanda. Pastarosios poziciją pristatęs R. Kaubrys sakė, jog trupė pageidautų likti miesto centre, tad idėja įkurdinti teatrą dabartinės vasaros estrados vietoje jam nepasirodė puiki.

Kalbant apie naujojo traukos objekto atsiradimą miesto centre vėl buvo sugrįžtama prie senojo Muzikinio teatro pastato rekonstrukcijos idėjos. Kitos centre esančios vietos - arba per mažos, arba privačios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau senojo pastato rekonstrukcija paverstų Muzikinio teatro trupę „benamiais“. Panašioje situacijoje dabar yra Dramos teatro komanda, kuri, vykstant pastato rekonstrukcijai, nebeturi savų patalpų repeticijoms bei spektakliams.

Valdininkų nuomone, pirmiausia reikia apsispręsti, ar norime stiprinti miesto centrą, pastarąjį dešimtmetį netekusį savo socialinės reikšmės, ar siekiame ieškoti naujų kultūrinių erdvių ir jas plėsti.

Ateinantį antradienį susitikimus Vilniuje planuojantis R. Taraškevičius pažadėjo aptarti naujojo Muzikinio teatro temą su kultūros ministru Jonu Juču.

Valerija Lebedeva

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų