REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje, interjero centre „VICTORIANA BOUTIQUE“, lankėsi garsus italų baldų dizaineris Leonardo Dainelli, kuris pristatė savo naująją kolekciją „EGO ZEROVENTIQUATRO“. Buvusio Rusijos prezidento Vladimiro Putino, Italijos premjero Silvio Berlusconi namus įrengęs L. Dainelli sako, kad naujoje kolekcijoje jis stengėsi sukurti ir suderinti du skirtingus stilius – klasiką ir modernizmą.

REKLAMA
REKLAMA

L. Dainelli pristatydamas savo baldų kolekciją, pasakojo, kad svarbiausia kuriant yra naujų formų paieškos. Idėjų jis semiasi iš įvairiausių kasdienybės daiktų ar detalių. „Pavyzdžiui kavos pupelė gali virsti sofa“, - savo kūrybos procesą apibūdina italų dizaineris. Minčių savo baldų kolekcijoms italas ieško ir senovėje. Prieš pradėdamas kurti savo naująją kolekciją dizaineris daug vaikščiojo po muziejus, vartė senas knygas. „Pastebiu kokias įdomias detales, iš karto stengiuosi jas įgyvendinti, pritaikyti šiuolaikinio žmogaus gyvenamajai aplinkai“, - sako jis. Pasak L. Dainelli, jo kuriami baldai karstais gimsta iš pačių netikėčiausių patirčių ar detalių sąskambio, pvz., mėnulis gali įkvėpti sofos eskizui, dizaino elementu gali virsti ir moters siluetas.  

REKLAMA

Daug dėmesio baldų kojoms

Vienas ryškiausių elementų naujoje dizainerio kolekcijoje yra baldų – lovų, stalų, komodų – kojos, kurių formoms ir dizainui autorius skiria ypač daug dėmesio. „Baldus aš pradedu kurti nuo kojų, ypač daug laiko skiriu jų formų paieškai. Tik sukūręs baldų kojas, pradedu derinti visus kitus likusius dizaino elementus“, - sako jis. Pavyzdžiui, naujosios kolekcijos baldų kojų formos gimė iš ortodoksinės bažnyčios kupolo, kuris buvo apverstas ir virto ryškiausiu visos kolekcijos dizaino elementu. Taip praeities daiktai, architektūriniai elementai šiuolaikinių technologijų dėka virsta moderniais baldais. Kaip pats dizaineris sako, jo kūryboje yra dalelė ateities, bet iš esmės tai praeities sumoderninimas, įliejimas į eklektišką XXI amžiaus namų aplinką.  

REKLAMA
REKLAMA

Spalvos tik juoda ir balta

Kai kitų dizainerių kolekcijose vyrauja ryškios – žalios, geltonos, raudonos spalvos – L. Dainelli lieka ištikimas grynoms juodai ir baltai spalvoms. Pasak jo, juoda ir balta geriausiai išryškina dizaino detales ir formas. Be to, dizaineris šių dviejų spalvų nelaiko spalvomis, o labiau jungtimis tarp skirtingų stilių. Juodos ir baltos spalvos kontekste akcentais tampa unikalios dizainerio suskurtos formos ir detales.

L. Dainelli pasakojo, kad kuriant baldus jam itin svarbios medžiagos. Autorius vertina kokybiškas ir natūralias medžiagas - metalą, medžio masyvą, ąžuolą, šilką, stiklą, tauriuosius metalus, nes tik taip galima užtikrinti formų stabilumą ir kokybę. Naujoje dizainerio kolekcijoje yra baldų, kuriuose ornamentams išgauti panaudotas juvelyrų auksas ir kiti taurieji metalai. „Baldai gimsta tik subalansavus formas ir suderinus medžiagas“, - sako EGO baldus kuriantis L. Dainelli.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Derina grožį ir funkcionalumą

L. Dainelli stengiasi derinti baldų grožį ir funkcionalumą, todėl naujoje kolekcijoje daug puošybos ir sendintų elementų. Jie baldams teikia ne tik jaukumo, bet ir universalumo, funkcionalumo. Naujosios kolekcijos populiarumą autorius linkęs priskirti dviejų skirtingų stilių geriausių bruožų deriniui. „Man dar tik pradedant dirbti su baldų gamintojais EGO juose vyravo arba klasikiniai, arba modernūs baldai. Man pavyko išskirti šių stilių geriausias detales, savybes ir jas sujungti į kokybiškai naują kūrybos kryptį“, - sako L. Dainelli. Pasak jo, daug originalių sprendimų kuriant baldus galima rasti derinant istoriją, architektūrą, technologijas, gamtą ir žmogų. Autorius kuria baldus naudodamas pačias pažangiausias technologijas, tačiau kartu jo kolekcijose galima rasti ir rankų darbo detalių.  



Lietuviai vis dažniau nori išsiskirti

Simas Migaliovas, „Victoriana Boutique“ generalinis direktorius ir EGO baldų atstovas Lietuvoje teigia, kad dizainerio kuriami baldai labiausiai turėtų patikti žmonėms, kurie pavargo nuo serijinės gamybos baldų ir ieško kažko naujo, nebijo eksperimentuoti ir nori išsiskirti. Pasak S. Migaliovo, prestižiniai baldai visų pirmiausia turi pasižymėti individualumu, funkcionalumu bei kokybe. Interjero specialistas pastebi, kad iki šiol lietuviams buvo būdingas paprastumas, nuosaikumas, skandinaviškas minimalizmas. Tačiau jis pastebi, kad klientai vis labiau vertina kokybę, renkasi natūralias medžiagas, kokybiškas apdailos detales. „Be to, lietuviai iki šiol buvę labai konservatyvūs, dabar atranda blizgius baldų paviršius, prabangią ir kartu funkcionalumą išlaikančią apdailą.“, - pasakoja S. Migaliovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų