REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Def Leppard” būdami kartu jaučiasi jauni

„Suprantam vienas kito pokštus, kurie metams bėgant darosi vis nepadoresni“.

Trisdešimt metų roko scenoje, trylika albumų, iš kurių net du vien JAV buvo parduoti 10 milijonų tiražu. Legendiniai britai “Def Leppard” praėjusią savaitę mažyčiame Londono klube “Carling Islington Academy” surengė koncertą išskirtinei publikai.

REKLAMA
REKLAMA

Iki skausmo žinomi grupės hitai ir dainos iš neseniai pasirodžiusio albumo “Songs From The Sparkle Lounge” sulaukė audringos publikos reakcijos. Roko veteranai įrodė, kad dar turi parako. Kitą dieną įvairių šalių spaudos atstovams rokeriai dalijo interviu prabangiuose Londono viešbučio “Landmark” apartamentuose.

REKLAMA

Manieringas boso gitaristas Rickas Savage’as, treniruotus raumenis plonais marškinėliais pridengęs solo gitaristas Vivianas Campbellas ir bene labiausiai žinomas grupės narys vienarankis būgnininkas Rickas Allenas - “Def Leppard” trijulė, sutikusi atsakyti į “Laisvalaikio” klausimus.

Greitai penkiasdešimtmečius švęsiantys rokeriai padarė mielų žvaigždžių įspūdį. Vienintelis ne itin jiems patikęs klausimas buvo apie naująją roko muzikantų kartą. Gastroles smagiausiu laiku vadinantys “Def Leppard” birželio 9-ąją surengs koncertą Vilniaus “Siemens” arenoje.

REKLAMA
REKLAMA

- Anglijoje gyvena nemažai lietuvių emigrantų, ar jums teko sutikti mūsų tautiečių?

V.C.: Man ne.

R.S.: Nors aš ir gyvenu Šefilde (Anglija), sutikti neteko.



- Jūs kartu jau 30 metų, ar nepavargote vienas nuo kito?

.A.: Visko būna, bet kai susitinkame, prisimename, kad esame geri draugai.

R.S.: Juk negyvename viename name kaip beždžionės. (Juokiasi). Turime asmeninį gyvenimą.

- Ar laisvalaikį leidžiate drauge?

R.S.: Kartu būname ir įrašų studijoje, ir turo metu, o laisvalaikiu skubame pas šeimas. Norime su artimaisiais praleisti kuo daugiau laiko.



- Jūsų mėgstamiausias laisvalaikis?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V.C.: Pavyzdžiui, man labai patinka laisvalaikį leisti su vaikais – nuvežti ir parvežti iš mokyklos. Dar mėgstu žaisti futbolą, vedžioti šunį ir labai greitai važinėtis automobiliu.

- Ką darytumėte, jeigu vienas iš jūsų vaikų ateitų ir pasakytų: “Tėti, aš noriu būti roko žvaigžde kaip ir tu“?

R.A.: Man taip jau buvo prieš dvejus metus. Vienuolikmetė mano duktė pasakė: “Tėti, ar galėtum mane išmokyti groti būgnais?” Aš sutikau ir manau, kad ji greitai pramoko, nes lankė šokius, todėl jaučia ritmą. Tačiau ji niekada nesakė, kad nori būti roko žvaigžde.



- Vakar grojote mažame klube. Kokiose erdvėse jums labiau patinka koncertuoti?

REKLAMA

R.S.: Visai smagu groti ir kamerinėje aplinkoje. Tačiau kur kas geriau jaučiamės pasirodydami didelėse erdvėse. Mums svarbus ne tik garsas, bet ir reginys - dekoracijos, specialūs efektai.



- Pastebėjau, kad vakar scenoje deginote smilkalus. Kodėl?

R.A.: O, koks kvapnus klausimas. Kvepėjo kaip tualete? (Visi garsiai juokiasi.) Jei rimtai, nesvarbu, kur ir kam gročiau: jūsų šalyje, Graikijoje, Anglijoje ar Amerikoje - pažįstamas kvapas mane verčia jaustis kaip namie.

- Ką galvojate apie naująją roko muzikantų kartą?

R.A.: Kas ta nauja karta? (Visi trys leipsta iš juoko.)



- Aš kalbu apie naujas roko grupes.

R.S.: Šių laikų muzikos įvairovėje sunku rasti ką nors nauja. Aš mieliau klausausi senų, populiarių dainų. Kuo esi vyresnis, tuo mažiau ieškai naujos muzikos.



- Ar turite kokių nors ritualų prieš išeinant į sceną?

REKLAMA

V.C.: Aš išgeriu alaus.

R.S.: O aš viskio taurę.

- Kaip manote, kaip bus perkamas naujasis jūsų diskas?

R.S.: Nepuoselėjame vilčių parduoti multimilijoninį tiražą. Bet žmonių pripažinimas mums svarbus. Didžiausias pasitenkinimas yra kurti muziką ir, jeigu parašai gerą dainą, ji teikia didžiulį džiaugsmą.

- Vivianai, vakar scenoje gerai atrodėte. Kalbu apie jūsų raumenis. Ar dažnai lankotės sporto

salėje?

V.C.: Turiu trenerį prancūzą. Šis niekšas man ir liepia kilnoti svarmenis. (Juokiasi.) Jo dėka tai darau kasdien. Man patinka gerai atrodyti scenoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R.S.: Kitas mūsų solo gitaristas Philas Collenas beveik visada koncertuoja iki pusės nuogas. Tai jis pradėjo daryti, kai susituokė. (Juokiasi.)

- Ar lengva atsispirti jaunoms gerbėjoms?

R.A.: Turite galvoje tas, kurios važinėja paskui grupę?

R.S.: Į jas smagu pažiūrėti, bet kai pagalvoji, kad tinki į tėvus...

- Dar vienas klausimas, susijęs su amžiumi. Ar jūsų tetos ir dėdės neklausinėja, kada ketinate susirasti kitokį darbą?


R.A.: Kitados klausdavo, bet kai atvyko į mūsų koncertą - nebeklausinėja.

R.S.: Aš niekada apie save negalvoju kaip apie suaugusį. Ir tai labai smagu. Būdami kartu jaučiamės jauni. Mūsų humoras nepasikeitė per pastaruosius 18 metų. Suprantame vienas kito pokštus, kurie metams bėgant darosi vis nepadoresni. (Juokiasi.)

V.C.: Ypač daug keikiasi mūsų vokalistas Joe. Matote, jis vienintelis neturintis vaikų, todėl ir prie mūsiškių kartais pasako ką nors nešvankaus.

R.S.: Bet mes jį mokome gerų manierų. (Juokiasi.)

Laima Karaliūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų