REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka grasina, kad tokiu atveju, jei Europos Sąjunga parems JAV sankcijas Minskui, tai pakenks ir savo pačios interesams, skelbia „Russia Today“.

REKLAMA
REKLAMA

A. Lukašenka liepė ES narėms prisiminti, kad Baltarusija yra tranzitinė šalis, per kurią į Europą yra tiekiamos dujos bei nafta. „Amerikiečiai nori priversti europiečius įvesti sankcijas Baltarusijai. Tačiau tai tik pakenktų pačios Europos interesams. Jūs galite tai daryti, tačiau neturite pamiršti, kad 50 proc. naftos bei naftos produktų bei 30 proc. jūsų dujų teka būtent per Baltarusiją“ – teigė Baltarusijos diktatorius.

REKLAMA

Vašingtonas bei Briuselis kaltina A. Lukašenką suklastojus 2006 metų prezidento rinkimų rezultatus. Tiek paskutiniuoju Europos diktatoriumi vadinamam A. Lukašenkai, tiek kitiems aukštiems Baltarusijos politikams įvesti kelionių apribojimai. Opozicijos lyderio Aleksandro Kozulino įkalinimas tik dar labiau pablogino santykius

Kovą ekonominės sankcijos buvo įvestos Baltarusijos valstybinei naftos kompanijai „Belneftechim“. Atsakydama į tai, Baltarusija iš Minsko išgujo kelis JAV diplomatus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų