REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Interest '08“: muzika po Vilniaus skliautais

Gegužės 20-30 dienomis Vilniaus universiteto Didžiajame kieme pirmą kartą vyks tarptautinis muzikos festivalis „Interest '08“. Garsiausi pasaulio instrumentalistai ir vokalo meistrai turėtų sudominti muzikos gurmanus ir visus neabejingus gerai muzikai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak koncertą organizuojančios kompanijos „Publicum events“ direktoriaus Aurimo Kamantausko, šis festivalis yra unikalus tiek dėl muzikos žanrų įvairovės, tiek dėl pasaulinių žvaigždžių dalyvavimo. Na, o jei festivalio dienomis lis lietus, jis turi planą B.



Kokia „Interest '08“ idėja?

REKLAMA

Pagalvojome, kad Vilniaus senamiesčio kiemai yra puiki erdvė gerai muzikai. Jie ne tik kupini įstabios architektūros, bet ir pasižymi gera akustika. O festivalio muzika – ji bus įvairi. Bus įdomu palyginti, kaip skirtingi žanrai skambės toje pačioje erdvėje. Tiek a cappella, tiek džiazo ar gitarų skambesys.

Kokius atlikėjus žadate pakviesti į festivalį?

Įdomių atlikėjų ieškojome beveik metus. Daugelį jų buvo sunku prisikviesti, nes dėl savo populiarumo jie yra labai užimti. Labai didžiuojamės suomių a cappella grupe „Rajaton“. Pasak Artūro Noviko, tai pati geriausia a cappella grupė pasaulyje. Jie dainuoja viską nuo liaudies dainų iki popšlagerių. Manau, didelio susidomėjimo sulauks ir fortepijono virtuozas Jacky'is Terrassonas. Jau dabar visi domisi ekscentrišku italų duetu „Gabin“. Jie sukūrė muziką tokiems garsiems serialams, kaip „Šešios pėdos po žeme“ bei „Seksas ir miestas“. Scenoje jie nenuspėjami.

REKLAMA
REKLAMA

Kokią publiką turėtų sudominti šis festivalis?

Išsilavinusią, elegantišką. Jis turėtų sudominti visus save laikančius muzikos gurmanais.

Ar nesibaiminate lietaus, nes koncertai vyks po atviru dangumi?

Mes turime atsarginį variantą. Jei pliaups lietus, koncertai vyks šalia esančioje Šv. Jonų bažnyčioje. Aišku, būtų geriau, kad oras nenuviltų ir muzika skambėtų kiemo skliautuose.

Kokios muzikos pats klausotės?

Mėgstamiausia mano atlikėja – Madonna. Turime ambicijų kada nors surengti jos koncertą Lietuvoje.



Kiek kainuoja bilietai į „Interest“ koncertus?

Nuo 44 iki 130 litų. Su „Laisvalaikio“ kortele dviem bilietams taikoma 20 proc. nuolaida.



Kalbino Laima Karaliūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų