REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV įmonė „Green Vehicles“ paskelbė, kad jau šią vasarą rinkai pasiūlys elektromobilį TRIAC.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesą sakant, jis labiau primena ne automobilį, o triratį su kėbulu, tačiau jo charakteristikos visai neblogos – gali išvystyti 120 km/h greitį, turi 5 pavaras ir įkrautomis baterijomis vidutiniu 70 km/h greičiu gali nuvažiuoti maždaug 160 kilometrų.

REKLAMA

Elektromobilio ličio jonų akumuliatorius galima įkrauti tiesiai iš 120 V arba 220 V tinklo.

Numatoma, kad šis automobilis kainuos apie 20 000 JAV dolerių.



TRIAC ir „Tesla Motors“ elektromobiliai.

„Green Vehicles“ planuoja išleisti dar kelis elektromobilių modelius – lengvą elektrosunkvežimį „Buckshot“ ir vadinamuosius „neighborhood electric vehicles“ (kaimynų elektrines transporto priemones), skirtas nedideliu greičiu trumpiems atstumams įveikti. „Microwatt“ ir „Moose“ pavadintos transporto priemonės turėtų pagyvinti šią rinką.

REKLAMA
REKLAMA

O „Tesla Motors“ nusitaikė į visai kitą vartotojų segmentą ir pradėjo elektrinio atviro dviviečio automobilio, galinčio 100 km/h pasiekti per 3,9 sekundes, gamybą. Šis elektromobilis savo dizainu gali konkuruoti su „Porsche“ ir „Ferrari“, tiesa, ir kaina – ji viršija 100 000 JAV dolerių.

„Tesla Motors“ elektromobilio akumuliatorius visiškai įkrauti galima per 3,5 valandos, o naudojantis jais nuvažiuoti apie 350 km.

Planuojama 2008 metais pagaminti 600 automobilių. Visi jie jau užsakyti. Norintiems nusipirkti šį elektromobilį klientams reikia laukti 15 mėnesių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų