REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos miesto savivaldybės administraciją ir Tarybos narius išvedė iš kantrybės konservatoriaus Naglio Puteikio nevaldomas elgesys - politikas apskųstas Tarybos Etikos komisijai, kuri rinksis pirmadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Komisija gavo du skundus - iš Savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento Alfonso Šimkaus ir Tarybos nario Ivano Romanovo.

REKLAMA

Abiejuose skunduose įvardijamas balandžio 25 dieną įvykęs Tarybos posėdis, kurio metu N. Puteikis viešai įžeidinėjo A. Šimkų.

Batalija vyko tuomet, kai Taryba svarstė klausimą „Dėl lėšų, gautų iš kelių priežiūros plėtros programos vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti (remontuoti), prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti 2008 metais“.

„Tarybos narys N. Puteikis įžeidė mane, sakydamas žodžius „taip vadinamo Savivaldybės tarnautojo, ot koks stilius buvo, toks ir liko, toks pusiau reketininkas, durną veidą nutaisęs, reiškia, rankom pieštu kelio ženklu“, - rašoma A. Šimkaus skunde.

REKLAMA
REKLAMA

Valdininkas toliau dėsto, kad konservatorius, girdint visiems Savivaldybės tarnautojams, nes Tarybos posėdžiai transliuojami per radiją, ne tik įžeidinėjo, bet ir skleidė tikrovės neatitinkančią informaciją.

„Pavyzdžiui, Jackos firmai kai išnuomojote tualetus Mažvydo alėjoje ir Lietuvininkų aikštėje“, „pas Šimkų, beje, jeigu jūs pastebėjote, apskritai nėra daiktų, registruotų registre“, - cituojami stenogramoje girdimi N. Puteikio žodžiai.

A. Šimkus pabrėžė, kad jo vadovaujamam departamentui nėra priskirtas Savivaldybei priklausančio turto klausimų sprendimas, tad jis Etikos komisijai pateikė negyvenamųjų patalpų nuomos sutartis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valdininko manymu, N. Puteikis pažeidė Valstybės politikų elgesio kodekso normas.

I. Romanovas konservatorių apskundė dėl to paties ir pridūrė, kad N. Puteikis visiškai nepaiso jokių moralės normų.

„Posėdžio pirmininkė du kartus paprašė liautis įžeidinėti, o jis sako: „Norėsiu, ir toliau įžeidinėsiu.“ Negalima taip elgtis, matome, kad jis jau visas ribas baigia peržengti, elgiasi kaip koks vaikas. Aš prašau atkreipti dėmesį į tokius išsišokimus ir ateityje Etikos komisijos pirmininkui griežtai įvertinti, ar pasikartojus neetiškam elgesiui, nereikėtų siūlyti N. Puteikį pašalinti iš posėdžių salės. Tokia teisė yra suteikta“, - „Vakarų ekspresui“ sakė I. Romanovas.

REKLAMA

Pats N. Puteikis vakar „Vakarų ekspresui“ sakė, kad jis savo žodžių neatsiima ir toliau ketina „žmones, kurie susipykę su protu, taip ir vadinti, o jei jie ne kvailiai, tada - vagys“.

Be kita ko, šiandien dar vieną skundą ketina užregistruoti Tarybos narė Alina Velykienė - ji prašys išaiškinti, ar etikos nepažeidė miesto meras Rimantas Taraškevičius.

Politikei užkliuvo mero atsakymas konservatoriams dėl nusišalinimo iš Tarybos Teritorijų planavimo komiteto posėdžių. Rašte R. Taraškevičius leido sau lietis emocijoms.

Tarybos Etikos komisijos posėdis per šią kadenciją vyks pirmą kartą.

Denisas NIKITENKA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų