REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonijos televizijos žiūrovai šią savaitę pirmieji išvys naują filmą apie lietuvių kinematografininką ir lėlinės animacijos žanro kūrėją Vladislavą Starevičių.

REKLAMA
REKLAMA

Dokumentinės juostos „Vabzdžių dresuotojas“ premjerą japonų kanalas „BS HV“ parodys ketvirtadienį, pranešė filmą kūrusi bendrovė „Filmų era“.

REKLAMA

Lietuvoje kurtas filmas apie lėlinės animacijos pradininką V. Starevičių atskleidžia paslaptingą ir provokuojantį menininko gyvenimą bei kūrybinį kelią. Filmo kūrėjai stengėsi užčiuopti bei atskleisti paslaptis, kurias V. Starevičius užkodavo savo darbuose. Juostoje atgimta magiškas animatoriaus pasaulis, kuriame realybė transformuojasi ir susilieja su lėlės pasauliu, pasižyminčiu savomis taisyklėmis ir dėsniais.

Juostą režisavo Linas Augutis ir Donatas Ulvydas, operatorius – Ramūnas Greičius, dailininkė – Jurga Gerdvilaitė, kompozitorius – Linas Rimša.

REKLAMA
REKLAMA

Filmo siužetinė linija – vabalo-lėlės, kuris yra pagrindinis filmo personažas, meilės istorija. Vabalas keliauja po paslaptingą V. Starevičiaus gyvenimo ir kūrybos labirintą, ieškodamas savo prarastos meilės – karalienės Liūtės. Norėdamas ją surasti, vabalas turi suprasti karalienę sukūrusio animatoriaus gyvenimą.

Į nechronologiniu principu konstruojamą filmą įkomponuoti autentiški laikmečio archyviniai kadrai, fotografijos, dokumentacija, ištraukos iš paties V. Starevičiaus filmų, kuriuos juostos kūrėjai surinko iš Rusijos, Nyderlandų, Didžiosios Britanijos, Lenkijos ir Prancūzijos nacionalinių archyvų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vabzdžių dresuotojas“ – pirmoji Lietuvos ir Japonijos koprodukcija. Juostos kūrimą finansavo Kultūros ministerija, Lenkijos kino institutas, Europos Sąjungos MEDIA programa, taip pat Japonijos, Olandijos, Danijos, Švedijos, Suomijos, Norvegijos, Šveicarijos, Estijos ir Lietuvos visuomeniniai transliuotojai.

Vasarą filmas „Vabzdžių dresuotojas“ keliaus po pasaulio kino festivalius, o rudenį jo premjeros turėtų sulaukti ir Lietuvos žiūrovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų