REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vingio parke vyksiančioje šventėje vyks ginkluotės ir karinės technikos pristatymas: nuo 1911 m. gamybos revolverių NAGAN iki moderniųjų sunkvežimių SISU.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 17 d. Vilniaus Vingio parke vyksiančios Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės šventės metu Lietuvos kariuomenės padaliniai surengs ginklų ir karinės technikos parodą, kurios metu bus demonstruojami ginklų pavyzdžiai – nuo 1911 m. iki moderniausios šių dienų ginkluotės.

REKLAMA

Šventėje bus pristatomi automatiniai  ir pusiau automatiniai bei snaiperiams pritaikyti šautuvai, kulkosvaidžiai, minosvaidžiai, pistoletai, pistoletai kulkosvaidžiai, karabinai, granatsvaidžiai, tarpukario Lietuvos kariuomenėje naudoti ginklai. Lankytojai galės apžiūrėti 1911 metų gamybos revolverį NAGAN, 1919 metų karabiną Lee–Enfield SMLE Mk III. Iš viso šventės metu bus pristatoma kone 40 šios ekspozicijos pavyzdžių.

REKLAMA
REKLAMA

Visuomenei taip pat bus pristatytas ir vienas naujausių Lietuvos kariuomenės karinės technikos pavyzdžių – sunkvežimis SISU E13TP. Šie suomių gamybos sunkvežimiai šalies kariuomenėje pradėti naudoti tik nuo pernai metų. Jie pasižymi išskirtinėmis savybėmis ir gali būti naudojami įvairiomis sąlygomis. 16 tonų sveriantys sunkvežimiai turi galingą dyzelinį variklį ir automatinę pavarų dėžę, aštuoni varomieji ratai užtikrina pravažumą įvairiomis aplinkybėmis. Sunkvežimiai yra aprūpinti modernia kompiuterizuota įranga. Šios transporto priemonės yra skirtos įvairių krovinių gabenimui, juose sumontuota kėlimo sistema su kelių tipų platformomis, kurios yra skirtos ratinės ar vikšrinės technikos, konteinerių pakrovimui, vežimui ir iškrovimui. Kėlimo įranga valdoma nuotoliniu būdu, todėl konteineriai pakraunami ir iškraunami vairuotojui neišlipant iš kabinos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sunkvežimiai SISU dislokuoti ir naudojami Kunigaikščio Vaidoto tiesioginės paramos logistikos batalione ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos batalione.

(Sunkvežimį SISU pristatantį filmuką galima pasižiūrėti čia.

Šventės Vingio parke metu taip pat bus galima apžiūrėti ir priešlėktuvinį raketinį kompleksą „Stinger“, kuriuo apginkluota Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Oro gynybos baterija. Taip pat - su valdomų raketų kompleksu „Javelin“ – vidutinio nuotolio, nešiojamu prieštankiniu ginklu. Jis skirtas kovai su priešo tankais, šarvuočiais ir kita kovos technika.

REKLAMA

Šventės metu besidomintieji karine technika taip pat galės iš arčiau susipažinti ir su šiuo metu brigadoje „Geležinis Vilkas“ naudojama žvalgų karine technika, amunicija ir ginkluote: šarvuočiais M-113, 120 mm minosvaidžiais, 105 mm artilerijos pabūklų ir ugnies koregavimo įranga, kita ginkluote. Logistikos valdybos technikos ekspozicijoje bus pristatomi remonto šarvuočiai M-113, medicininis šarvuotis M-113, medicininis visureigis HMMWV, keltuvas MANITOU, vandens valymo įrenginys WTC 1600.

Vingio parke taip pat bus galima aplankyti ir karinės aprangos ir ekipuotės ekspoziciją, susipažinti su Karo kartografijos centro galimybėmis. Atėjusieji į šventę galės apsilankyti ir karo lauko ligoninėje, susipažinti su karo medikų naudojama technika ir įranga. Čia taip pat bus demonstruojamas ir Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis su visa įgulos naudojama gelbėjimo įranga. Smalsiausieji galės apžiūrėti sraigtasparnį ir iš vidaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų