REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo etikos ir procedūrų komisija (EPK) konstatavo, kad socialdemokratas Gintautas Mikolaitis vėl pažeidė Politikų elgesio kodeksą, nes melavo, kad išvykdamas į Maltą pats paprašė jam išduoti laikinojo balsavimo kortelę.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS po EPK posėdžio aiškino komisijos pirmininkas „darbietis“ Manfredas Žymantas, apie tai, kad socialdemokratas melavo, sprendžiama iš Seimo posėdžių sekretoriato pateiktos oficialios informacijos, kuri rodo, kad laikinojo balsavimo kortelę užsakė ne G.Mikolaitis, nors pats socialdemokratas teigia priešingai.

REKLAMA

„Mes G.Mikolaičio tiesiai paklausėme ir jis tiesiai mums meluoja“, - aiškino M.Žymantas.

Komisija nustatė, kad pasinaudojus laikinąja kortele G.Mikolaičio vardu buvo balsuojama Seimo posėdyje, nors tuo metu pats parlamentaras jau buvo pakeliui į Maltą.

EPK išvada dėl G.Mikolaičio nesąžiningumo, pasak komisijos vadovo, bus dar vienas argumentas apkaltai inicijuoti. Apkaltos pagal Seimo statutą negali inicijuoti EPK, tad šio darbo ėmėsi pats M.Žymantas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, šiuo metu derinamas tekstas, po kuriuo vėliau tikimasi surinkti reikalingus 36 parlamentarų parašus.

G.Mikolaičiui apkalta inicijuojama už tai, kad jis šį pavasarį jau dukart pažeidė parlamentaro etiką - be to, kad darbo metu atostogavo Maltoje ir galimai klastojo savo dalyvavimą Seimo posėdžiuose, jis balandžio pradžioje po Seimą šlaistėsi iš pažiūros išgėręs.

Tačiau kai kurie parlamentarai ir net EPK nariai M.Žymanto iniciatyvą pašiepia. Valdančiųjų atstovas EPK socialdemokratas Algimantas Salamakinas kolegos užmojus rengti apkaltą pavadino „nesąmone“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Neištempia nei Statutas, nei Konstitucija. Konstitucijoje yra pasakyta, dėl ko rengiama apkalta. Mes turėjome Rolando Pakso atvejį, o už ką tu G.Mikolaičiui apkaltą surengsi? Už tai kad išgėręs buvo? Tam yra Administracinės teisės pažeidimų kodeksas. Jis (M.Žymantas - BNS) gavęs šitą postą (EPK vadovo - BNS) man atrodo apsvaigo nuo laimėjimų ir paprasčiausiai šneka nesąmones“, - anksčiau žurnalistams sakė A.Salamakinas.










REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų