REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje naujų statybų banga rimsta, o didžiosios statybų bendrovės neslepia, kad subrangovų - mažų ir vidutinių rinkos  

dalyvių - paslaugų reikės vis mažiau.

REKLAMA
REKLAMA

Per pastaruosius penkerius metus Lietuvoje buvo įkurta apie 2,5 tūkst. naujų statybos įmonių, dauguma jų - nedidelės ir individualios. Naujokės tikėjosi  atsiriekti savąją statybų rinkos, žadėjusios aukso kalnus, dalį, tačiau pastarojo meto permainos šiuos ketinimus žlugdo, trečiadienį rašo dienraštis „Verslo  žinios“.

REKLAMA

„DnB Nord“ banko vyriausioji analitike Jekaterina Rojaka teigė, kad lėtėjant statybų rinkai sunkiausia išgyventi bus neseniai įkurtoms nedidelėms įmonėms,  ypač jei jos per kelerius gyvavimo metus nespėjo užsitarnauti labai geros reputacijos ar nerado specifinės nišos veiklai.

„Didieji rinkos dalyviai turi daugiau finansinių pajėgumų, gali subalansuoti veiklą, jei reikia - pakeisti kryptį ir taip išgyventi rinkos svyravimus.  Mažiesiems šie ciklai gali būti pražūtingi“, - sakė J.Rojaka.

REKLAMA
REKLAMA

Didesni statybų rinkos dalyviai pripažįsta, kad mažėjant užsakymų, vienas prioritetų yra išsaugoti savos bendrovės kolektyvo branduolį, duoti darbo saviems  darbuotojams. Taigi įmonės, kurios dar praėjusiais metais sėkmingai gyvavo kaip subrangovės įvairiuose objektuose, tampa nebereikalingos.

O smulkios bendrovės, nerimaujančios dėl išgyvenimo, rinkos lyderėms atsako kaltinimais: esą pajutusios mažėjant pelnus, jos pradeda „smaugti“ silpnesnius  subrangovus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų