REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pernai veiklą nutraukusios kreipiamųjų sistemų gamybos įmonės, pastaruoju metu veikusios kaip turto valdymo bendrovė, „Vilniaus Vingis“ akcininkai antradienį nutarė panaikinti įmonę, o jos likvidatore paskirti dabartinę bendrovės vadovę Neringą Menčiūnienę.

REKLAMA
REKLAMA

N. Menčiūnienė sakė, kad likvidavimo procedūra bus pradėta gegužės 30-ąją.

„Kiek truks įmonės, kuri yra moki ir kurios likvidavimą inicijavo valdyba, panaikinimas, kol kas sunku pasakyti. Pirmiausia įmonę turės patikrinti Mokesčių inspekcija, „Sodra“, tik po to akcininkams bus išdalyti pinigai ir likęs turtas“, - sakė N.Menčiūnienė.

REKLAMA

N. Menčiūnienės pareiginė alga ir darbo sutarties sąlygos liks tokios pat kaip dabar, jai einant įmonės generalinio direktoriaus pareigas.

„Vilniaus Vingis“ pernai gavo 34,257 mln. litų ikimokestinio ir 29,349 mln. litų grynojo pelno, jo pardavimas siekė 8,278 mln. litų. Pernai balandį įmonė nutraukė gamybą ir liko tik turto valdymo bendrove.

Visą „Vilniaus Vingio“ nekilnojamąjį turtą už 59 mln. litų pernai įsigijo Vilniaus Vingio verslo centras. Mažmeninės prekybos tinklo „Norfa“ įmonių grupės savininkų valdoma logistikos, tarptautinių vežimų, nekilnojamojo turto nuomos bendrovė „Rivona“, kuri netrukus bus vienintelė „Vilniaus Vingio“ verslo centro savininkė, „Vilniaus Vingio“ 7,8 hektarų teritorijoje ketina statyti naujus nekilnojamojo turto objektus. Tarp „Vilniaus Vingio“ akcininkų yra „Hermis Capital“, Šiaulių bankas ir „Invaldos“ grupės įmonė „Finansų spektro investicija“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų