REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs aplinkos ministro Artūro Paulausko bendražygis Rolandas Zujevas, nepaisydamas aplinkosaugininkų reikalavimų bei Juodkrantėje toliau laikantis nelegaliai pastatytą vagonėlį, tarsi įkvepia kitus žmones pažeidinėti taisykles.

REKLAMA
REKLAMA

Nelegaliai nameliu paverstą vagonėlį ichtiologiniame draustinyje Klaipėdos rajone, netoli Šilininkų gyvenvietės, ant Minijos kranto, buvo pasistatęs ir Klaipėdos rajono tarybos narys Alfredas Šiaulys.

REKLAMA

Užfiksavus šį faktą, politiką 600 litų bauda už saugomos teritorijos režimo pažeidimą ir augalijos suniokojimą nubaudė Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento (KRAAD) Klaipėdos rajono agentūros inspektoriai.

Tuomet politikas buvo priverstas nutempti vagonėlį ir atlaisvinti teritoriją.

Neoficialiai tvirtinama, kad aplinkos ministru tapus A. Paulauskui, vagonėlius imta traktuoti ne kaip laikinus ir nesudėtingus statinius, o kaip transporto priemones.

REKLAMA
REKLAMA

Tam tikruose sluoksniuose kalbama, kad tokį faktą akivaizdžiai įrodo R. Zujevo nebaudžiamumas ir tai, kad aktyvią kovą su nelegaliomis statybomis deklaruojantis ministras nė žodeliu nepabara buvusio savo patarėjo, partijos bičiulio R. Zujevo.

„Vakarų ekspresui“ A. Šiaulys nepanoro paaiškinti, kodėl neseniai savo vagonėlį į tą pačią vietą ir vėl atsitempė. Tai užfiksavo Minijos ichtiologiniame draustinyje monitoringą vykdęs Pajūrio regioninio parko ekologas Erlandas Paplauskis.

„Vietovė įtraukta į Europos Sąjungos saugomą „NATURA 2000“ teritorijų sąrašą, pažeisti pakrančių ir vandenų apsaugos zonų reikalavimai, saugomos teritorijos režimas“, - sakė E. Paplauskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

KRAAD Klaipėdos rajono agentūros vyriausiasis specialistas Algimantas Pagojus „Vakarų ekspresui“ sakė, kad A. Šiaulys ir vėl neseniai buvo nubaustas 200 litų bauda, o praėjusią savaitę vėl nuvilko nelemtąjį vagonėlį.

„Aš nežinau, kodėl kartą baustas jis vėl toje pačioje vietoje pastatė tą vagonėlį. Tačiau dabar, manau, problemų nebekils“, - sakė jis.

Pernai už tai, kad Labanoro regioniniame parke, Stirnių ežero hidrografiniame draustinyje, nelegaliai pasistatė vagonėlį, 5 tūkst. litų bauda buvo nubausta ir Seimo narė Loreta Graužinienė. Ji taip pat buvo priversta nusitempti statiniu paverstą vagonėlį.

Denisas NIKITENKA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų