REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas atmeta parlamentaro kritiką, kad esą vilkinamas kyšininkavimo skandalo Kauno apskrityje tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Algis Kašėta antradienį suabejojo, ar tyrimas, po kurio iš Seimo vadovo pareigų buvo priverstas atsistatydinti pilietininkas Viktoras Muntianas, netaps „ilgamete muilo opera“. Generaliniam prokurorui Seime pristatant metinę prokuratūros ataskaitą A.Kašėta pareiškė susirūpinimą tuo, kad „praėjus tiek laiko daugiau nebegirdėti apie bylos ikiteisminį tyrimą“.

REKLAMA

„Ar nepasibaigs taip, kaip, deja, daugelis garsių bylų, kai nebeliko kaltųjų arba tiesiog suėjo senaties terminas“, - klausė A.Kašėta.

A.Valantinos teigimu, „tyrimas šitoje byloje tikrai nėra vilkinamas“.

„Sutikite, kad pusantro mėnesio - tai nėra tas terminas, per kurį galima ištirti tokios apimties bylą“, - dėstė prokuroras.

V.Muntianas iš pareigų pasitraukė po to, kai žiniasklaidoje pasirodė įtarimų, jog jis „grynaisiais“ atsiskaitė Kauno apskrities valdininkui už žemės sklypo padalijimo paslaugas.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai yra užfiksavę keliasdešimt tuomečio Seimo pirmininko telefono skambučių į korupcijos skandalą įsivėlusiam tuomečiam Kauno apskrities viršininko pavaduotojui Virginijui Vizbarui.

V.Muntianas kurį laiką atkakliai neigė ką nors pažeidęs, bet atsistatydindamas iš Seimo pirmininko pareigų vis dėlto pripažino suklydęs.

Buvusiam Kauno apskrities valdininkui V.Vizbarui pareikštas įtarimas dėl didelės vertės kyšio priėmimo. Jis po beveik dvi savaites trukusio suėmimo buvo paleistas, paskyrus namų areštą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be V.Vizbaro baudžiamojoje byloje įtarimai pareikšti dviem kaunietėms verslininkėms Birutei Jablonskienei ir Laimai Baranauskienei. Jos įtariamos davusios 100 tūkst. litų kyšį už tai, kad Kauno taryba priimtų palankų sprendimą dėl maždaug 4 arų žemės sklypo pardavimo miesto centre. Moterys į laisvę paleistos buvo anksčiau.











REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų