REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nekilnojamojo turto bendrovės „Hanner“ savininkas ir vadovas Arvydas Avulis mano, kad panikuoti dėl dabartinės padėties būstų rinkoje neverta - esą baigėsi 2005-2006 metais buvęs neracionalus kainų kilimas, ir rinka pagaliau grįžta į pusiausvyros būseną.

REKLAMA
REKLAMA

„Hanner“ valdybos pirmininko teigimu, panikuoti neverta, nes dabartinė „lengva korekcija“ būsto kainas priartina prie normalaus augimo.

REKLAMA

Tai jis teigė Rygoje vykusioje tarptautinėje konferencijoje „Nekilnojamasis turtas ir statyba Baltijos šalyse 2008“, kurioje nekilnojamojo turto verslo atstovai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos ir Vokietijos aptarė šio sektoriaus perspektyvas Baltijos regione.

„Pagal apsirūpinimo būstu lygį smarkiai atsiliekame nuo Europos Sąjungos (ES) vidurkio, todėl logiška, jog panašėjant mūsų šalių ir ES gyvenimo kokybei, turėtų niveliuotis ir apsirūpinimo gyvenamuoju būstu rodiklis. Taigi statybos tempai Latvijoje turėtų pasilikti artimi dabartiniams, tuo tarpu Lietuvoje - ir toliau augti“, - teigė A.Avulis.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, šiandieninė rinkos stabilizacija turi daugiau privalumų nei trūkumų: iš rinkos buvo priversti pasitraukti spekuliantai ir neprofesionalūs vystytojai, lemiančiu pasirinkimo veiksniu tampa buto kokybė, formuojasi pirkėjo rinka.

Tokia situacija, anot A. Avulio, palanki profesionaliems vystytojams, pirkėjams ir teigiamai veikia visą šalies ūkį.

Registrų centro duomenimis, sausio-vasario mėnesiais nekilnojamojo turto sandorių šalyje sumažėjo 24,2 proc. iki 14,3 tūkstančio.

Šių metų pradžioje gyvenamųjų patalpų pirkimo-pardavimo sandorių, palyginti su sausiu-vasariu pernai, sumažėjo 28,4 proc. iki 3,89 tūkstančio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų