REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų ir centro sąjungos narys Artūras Melianas Naujosios Vilnios „Laisvės“ gimnazijos dvyliktokams aiškino, kodėl liberalų idėjos yra geriausios.

REKLAMA
REKLAMA

Naujosios Vilnios „Laisvės“ gimnazijos dvyliktokai nustebę - penktadienį istorijos mokytojos Danutės Mazūrienės kėdėje vienai pamokai įsitaisė Liberalų ir centro sąjungos narys, Vilniaus apskrities viršininko pavaduotojas, Liberalų ir centro sąjungos narys Artūras Melianas.

REKLAMA

„Jūs man dabar padėsite, o paskui gal ir aš jums padėsiu“ - tokiais žodžiais politologijos pamoką dvyliktokams baigė A.Melianas.

Kaip rašo „Vilniaus diena“, nors svečias paliko neblogą įspūdį, kai kurie moksleiviai įtaria, kad taip buvo stengtasi laimėti jų, kaip rinkėjų, balsus.

„Jis pasakojo apie politikus, aiškino, kokios politinės doktrinos geriausios“, - vardijo tądien pamokoje dalyvavęs gimnazistas Mantas. Vėliau, pasak moksleivių, A.Melianas pradėjo lenkti lazdą į savo pusę. Jis ėmė kalbėti apie Naująją Vilnią kamuojančias bėdas, klausė, kaip jas būtų galima spręsti. Agitavo nelikti apolitiškiems ir dalyvauti rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Nemanyčiau, kad jis agitavo, jeigu nežinočiau, kokiai partijai priklauso. Visas jo dėstymas susivedė į tai, kad liberalų idėjos geriausios ir reikia balsuoti už šias idėjas propaguojančias partijas“, - savo išvadas pateikė politiko paskaitos klausęs Irmantas.

Politiką į savo pamoką priimti sutikusi mokytoja D.Mazūrienė tvirtino, kad nebūtų to dariusi, jeigu būtų žinojusi, kuo viskas pasibaigs. Tačiau nei ji, nei A.Melianas neįžvelgė nieko blogo, kad politikas dėstė aštuoniolikmečiams dvyliktokams.

„Nieko smerktino čia nemačiau. Vaikai nori tokių pamokų, jiems patinka. A.Melianas pasakojo, kas būdinga politinėms doktrinoms. Manau, jis labai stengėsi neagituoti. Kalbėjo apskritai apie politikų įvaizdį ir kodėl jis neigiamas“, - teisinosi mokytoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pats A.Melianas padarė prielaidą, kad kažkas galėjo įžvelgti agitacijos požymių, tačiau nebuvo linkęs šiam įvykiui teikti didelės reikšmės. Jis tvirtino stengęsis kalbėti pavyzdžiais iš pasaulio istorijos ir neminėti Lietuvos politinių jėgų ir partijų pavadinimų.

Politikas, laisvalaikiu užsiimantis šviečiamąja veikla, neapsiriboja viena mokykla. Savo politologijos dėstytojo paslaugas jis siūlęs ne vienai Naujosios Vilmos ir Naujininkų mokyklai. Tiesa, A.Melianas pripažino, kad randa laiko vesti pamokas tik savo rinkimų apygardos mokyklose.

REKLAMA

Liberalų centro sąjungos pirmininkas Artūras Zuokas sveikino tokį kolegos žingsnį ir tvirtino, kad tai turėtų tapti sektinu pavyzdžiu.

„Žmogus aukoja savo asmeninį laiką, eina, kalba su jaunais žmonėmis. Diskusijos tiesiog būtinos, nieko bloga, jei žmogus dalijasi asmenine patirtimi. Politikai turi būti arčiau žmonių, bendrauti su jais. Aš pats turiu daugybę kvietimų, visur net nespėju. Pažįstu A.Melianą ir nelabai tikiu, kad jis galėtų agituoti“, - emocingai kalbėjo A.Zuokas.

„Tai būtent tas atvejis“, - įsitikinęs Švietimo skyriaus vedėjas Julius Skestenis. Valdininkas priminė, kad švietimo ministro įsakymas draudžia vykdyti mokyklose politinę propagandą ir agitaciją.

REKLAMA

„Jeigu kažkas atvyksta į mokyklą, tai turi būti atitinkamai įforminta. Per pamoką turi būti dėstoma konkreti tema, nenukrypstant į rajono problemų aptarimą ar aiškinimus, kad reikia balsuoti, kaip balsuoti ir kodėl balsuoti. Jeigu pasakojama apie liberalizmą, turi būti paaiškinta, kad tai viena iš politinių srovių, o ne geriausia“, - Lietuvoje galiojančius įstatymus aiškino J.Skestenis.

Naujosios Vilnios seniūnas Vaclovas Blaževičius pasmerkė A.Meliano poelgį: „Politikui eiti į mokyklą, ypač kai rinkimai ne už kalnų, nėra gero tono ženklas. Na, o jei politikas eina į pamoką, tai tiesiog įžūlumas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų