REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 31 d. festivalio „Interest 2008“ klausytojų laukia ypatingas susitikimas su saksofono karaliumi tituluojamo muzikantu iš Rusijos Igoris Butmanas. „Saksofonistas virtuozas, orkestro vadovas, džiazo klubo meno direktorius, TV laidų vedėjas Igor Butman – Rusijos džiazo asmenybė „Nr.1“ – taip pristatomas šis garsus muzikantas.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 20-31 d. vyksiančiame tarptautiniame muzikos festivalyje „Interest 2008“ klausytojai turės galimybę pasimėgauti ne tik džiazu, bet ir acappella, bliuzo, world stiliaus muzika, kurią atliks garsūs Lietuvos ir užsienio muzikantai.

REKLAMA

„Šiuo metu Igoris Butmanas turbūt pati garsiausia Rusijos džiazo asmenybė pasaulyje. Šis muzikantas ne tik genialus atlikėjas, bet ir įdomus žmogus, turintis puikų humoro jausmą, nuoširdžiai bendraujantis su publika“, - pasakojo festivalį organizuojančios kompanijos „Publicum Events“ direktorius Aurimas Kamantauskas.

Pasak A. Kamantausko, I. Butmanas išsiskiria savitu grojimo stiliumi, jo improvizacijos ir trykštanti energija užburia klausytojus ir nepaleidžia iki pat koncerto pabaigos. Ypatingas muzikinis talentas bei ekspresija leido Igoriui Butmanui tapti tarptautine džiazo žvaigžde, grojusia su tokiomis džiazo įžymybėmis kaip Ray Charles, Gary Burton, Grover Washington Jr., Dee Bridgewater, Chick Korea. Igoris Butmanas talentą yra įvertinęs ir buvęs JAV prezidentas Bilas Klintonas. Sudarinėdamas savo pačių mėgstamiausių melodijų, kurių klausėsi būdamas JAV prezidentu kompaktinę plokštelę, B. Klintonas asmeniškai pasirinko Igorio Butmano atliekamą kompoziciją „Nostalgie“.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalyje „Interest 2008“ Igoris Butmanas koncertuos kartu su savo kvartetu, kurio kiekvienas iš narių – savita asmenybė, atliekamai muzikai suteikianti ypatingų emocijų.

Džiazo virtuozo Igorio Butmano koncertą tarptautiniame muzikos festivalyje „Interest 2008“ remia  ekskliuzyvinė bendrija „Strazdelio namai“. Palaikę gražią iniciatyvą atgaivinti Vilniaus senamiesčio kiemelius bendrija „Strazdelio namai“ tapo ir viso festivalio generaliniais rėmėjais.

„Labai džiaugiamės ir sveikiname tokią gražią idėją surengti muzikos festivalį Vilniaus universiteto Didžiajame kiemelyje. Mes taip pat aktyviai prisidedame prie Senamiesčio gražinimo, jo ypatingos dvasios atkūrimo, todėl tikimės, kad galbūt kitais metais mūsų visų pastangomis festivalio muzika skambės visame Vilniaus senamiestyje“, - sako bendrijos „Strazdelio namai“ marketingo vadovas Artūras Žukauskas.

Tarptautinis muzikos festivalis „Interest 2008“, kurį rengia renginių organizavimo kompanija “Publicum Events”, vyks gegužės 21 - 30 d. Vilniaus Universiteto Didžiajame kiemelyje. Festivalio „Interest 2008“ klausytojai galės pasimėgauti fortepijono virtuozo Jacky Terrasson atliekama muzika, garsios suomių acapella grupės „Rajaton“ koncertu, ekscentriškųjų italų dueto „Gabin“ dainomis, egzotiška Etienne Mbappe muzika bei Jurgos Šeduikytės ir Petro Geniušo specialia programa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų