REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gatvės gyvenimiška patirtis ar mokykloje įgytos žinios – kas svarbiau? Gegužės 15 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje kartu ieškoti atsakymo mokiniai ir pedagogai iš visos Lietuvos kviečiami į visuotinę “Paskutinio skambučio” šventę.

REKLAMA
REKLAMA

Ypatingai pažymėti mokslo metų pabaigą mokyklų bendruomenes suburs didžiausias visuomeninis projektas Lietuvoje “Drąsinkime ateitį”.

REKLAMA

Šventės vinis - teatralizuota pamoka, kurioje gatvės ir mokyklos gyvenimo patirtimis dalinsis žinomi aktyvūs visuomenės veikėjai. Pamokoje kartu prisiminti mokyklos laikus į mokyklos suolą grįš ir atlikėjai: Marijus Mikutavičius, Alanas Chošnau, Mokinukės, Evelina Anusauskaitė, Violeta ir Vilius Tarasovai, YVA, Mantas Jankavičius, 69 danguje, Augustė, Vaidas Baumila, Stano ir Delfinai, Mia bei Justas.

„Iš mokyklos išėjau pasikrovęs žinių. Tai vertingas momentas, kuris davė pagrindą tolesniam gyvenimui. Ir gatvė, ir mokykla – skirtingos patirtys. Reikia jų abiejų, todėl  mokiniams svarbu tai ne priešinti, o jau dabar įvertinti“, - sako vienas renginio vedėjų, aktorius Leonardas Pobedonoscevas. Jam „Paskutinio skambučio“ pamokoje atiteko klasės lyderio vaidmuo. Jo kolega šventėje taps aktorius Audrius Bružas, atliksiantis „gatvės autoriteto“ vaidmenį.

REKLAMA
REKLAMA

„Paskutinis skambutis 2008“ - ne tik patirties pamoka, bet ir apdovanojimai. Specialiai projektui sukurtomis bronzinėmis statulėlėmis bus įvertintos geriausios „Drąsinkime ateitį“ mokyklos, aktyviausios asmenybės  bus pagerbtos originaliomis dovanomis.

Planuojama, kad mokslo metų baigimo šventė suburs daugiau nei 8000 mokinių ir mokytojų iš visos Lietuvos. Renginys bus transliuojamas tiesiogiai televizijos eteryje.

Primename, jog „Drąsinkime ateitį“ – socialinis projektas, jau trečius metus įgyvendinamas Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklose. Pagrindinis projekto tikslas – sėkmingu bei teigiamu pavyzdžiu padrąsinti ir įkvėpti jaunąją kartą labiau pasitikėti savo jėgomis siekiant prasmingų gyvenimo tikslų ir kuo geresnių veiklos rezultatų savo ir savo šalies labui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų