REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas geriausių viduriniosios kartos aktorių vilnietis Arūnas Sakalauskas ir vyriausios kartos aktorių pažiba Vytautas Paukštė iš Klaipėdos susitiks scenoje Sigito Parulskio pjesėje „Keltininkas“. Spektaklyje taip pat vaidins žinomi aktoriai Jolanta Dapkūnaitė, Monika Bičiūnaitė, Vytautas Kaniušonis, puikiais vaidmenimis Jaunimo teatre sėkmingai debiutavusi Severija Janušauskaitė. Oskaro Koršunovo/Vilniaus miesto teatre (OKT) spektaklį režisuoja Paul Eugene Budraitis.

REKLAMA
REKLAMA

„Sigito Parulskio pjesė įdomi tuo, kad ji kalba apie šiandieninį žmogų – lietuvį, vidutinį verslininką – ir jo išgyvenimus,“ – apie 2006 metais „Naujosios dramos akcijos“ užsakymu parašytą pjesę sako naujojo spektaklio režisierius. „Šiuolaikinės dramaturgijos personažai dažniausiai būna paribių veikėjai, o „Keltininko“ herojus – atpažįstamas, vadinamasis „normalus žmogus“, ir žiūrovai jame galės atpažinti savo giminaitį, draugą, ar gal net save patį. Šio herojaus išgyvenimai kelia tam tikrus klausimus, kurie yra aktualūs, svarbūs šiuolaikiniam žmogui, tiktai mūsų gyvenimo būdas, žinių arba pramogų srautas juos užslopina, užgožia. O Parulskio pjesė kalba apie tai. Ir mes, statydami spektaklį, stengiamės, kad jis būtų aktualus šalia gyvenančiam žmogui. Dažnai teatre susiduriame su situacija, kai pjesę stengiamasi pritraukti prie šiandienos, ją suaktualinti. Šiuo atveju yra kitaip. Pati Sigito Parulskio pjesė jau yra aktuali ir mes stengiamės tą jos aktualumą perteikti žiūrovui.“

36 metų Paul Eugene Budraitis yra sukūręs porą spektaklių Valstybiniame jaunimo teatre – Eriko Ehno „Šventųjų vaidinimus“ ir Williamo Shakespeare‘o „Jei taip, tai šitaip“, o taip pat dirbęs kartu su režisierium Jonu Vaitkum statant kitą Shakespeare‘o pjesę – „Venecijos pirklį“ Kauno dramos teatre. Gimęs Niujorke lietuvių emigrantų šeimoje, baigęs politikos ir teatro mokslus Indianos Universitete, vaidinęs, režisavęs, kūręs pjeses Sietlo „Annex“ teatre, Budraitis vėliau atvyko į Lietuvą, baigė režisūros magistrantūros studijas pas Joną Vaitkų, dėsto vaidybą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų