REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos A lygos futbolo pirmenybių pirmojo rato finiše Vilniaus „Žalgiris“ patyrė pirmąjį pralaimėjimą - namie 0:2 (0:1) nusileista čempionų titulą ginančiam „Kaunui“.

REKLAMA
REKLAMA

Rezultatyviausias čempionato žaidėjas Mindaugas Grigalevičius 21-ą minutę įmušė savo 6 įvartį, kai netrukdomas iš 17 metrų smūgiavo į tolimąjį vartų kampą. Šalia buvo trys mūsų komandos gynėjai, bet jie nesugebėjo sutrukdyti kauniečių puolėjui.

REKLAMA

Rezultatą 51-ą minutę padidino „Kauno“ legionierius iš Bosnijos ir Hercegovinos Edinas Pechličius, „uždaręs“ perdavimą iš kairiojo krašto.

Pats savaime pralaimėjimas didelį potencialą turinčiam „Kaunui“, kurio gretose dėl nedidelės traumos nežaidė atakų lyderis brazilas Rafaelis Ledema, - nieko baisaus. Tačiau kitas dalykas, kokiu stiliumi patirta nesėkmė.

Žalgiriečiai iš esmės kauniečiams neturėjo ką priešpastatyti, nes nebuvo bent kiek svaresnių savo žaidimo argumentų. Svečiai visiškai kontroliavo aikštės vidurį, o „Žalgirio“ saugai atakas pradėdavo lėtai ir neišradingai. Puolėjus kamuolys pasiekdavo retai, o kai šie jį vis dėlto gaudavo, tai prieš gynėjų gretą jausdavosi tarsi vieniši kariai.

REKLAMA
REKLAMA

Per visas rungtynes žalgiriečiai tik du kartus kiek pavojingiau grasė varžovų vartams. 9-ąją minutę kauniečių baudos aikštelėje buvo perimtas kamuolys iš senegaliečio Pascalio Mendy, bet po Andriaus Puotkalio smūgio kamuolys skriejo virš vartų. Antroji situacija sukurta 90-ą minutę, bet į baudos aikštelę išvestas Marius Dovydėnas irgi „prašovė“ virš vartų.

„Kauno“ žaidimas buvo kur kas mobilesnis, o atakos pavojingesnės. 88-ą minutę po lenko Adriano Mrowieco smūgio „Žalgirį“ nuo trečiojo įvarčio išgelbėjo skersinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Viačeslavas Mogilnas varžovų pergalę pavadino visiškai pelnytai. „Kai kurie mūsų žaidėjai nemoka, ar negali rimtai kovoti aikštėje. Todėl jau per kitas varžybas sudėtyje bus esminių permainų“, - tvirtino žalgiriečių strategas.

„Žalgirio“ sudėtis (4-4-2): Marius RapalisAleksejus Dubyna, Igoris Steško, Audrius Veikutis, Ramūnas RadavičiusJulianas Bursukas, Rolandas Džiaukštas, Arvydas Veikutis (Marius Dovydėnas, 59), Andrius Puotkalis (Denisas Archipovas, 71) – Nerijus Vasiliauskas, Nikolajus Misiukas (Georgijus Kalaidžijevas, 46).

Įspėtas A.Dubyna.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ jau ateinatį trečiadienį, gegužės 14 d. Vilniuje žais su Marijampolės „Sūduva“. Dėl marijampoliečių dalyvavimo UEFA taurės turnyre šios varžybos atkeltos iš 14-ojo turo, vyksiančio liepos mėnesį.

FK „Žalgiris“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų