REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo kontrolierius Romas Valentukevičius savo iniciatyva pradėjo tyrimą pagal žiniasklaidoje paskelbtą informaciją apie tai, jog policijos pareigūnai, užuot skubėję padėti gimdyvei, aiškinosi kelių eismo taisyklių pažeidimus, todėl vaikas gimė tiesiog ant asfalto.

REKLAMA
REKLAMA

"Tai jau ne pirmas atvejas, kai policininkai skandalingai elgiasi su nėščiomis moterimis. Aš pats tyriau atvejį, kai 2005 metų pabaigoje policininkai tyčiojosi iš nėščios moters, liepdami jai naktį per lietų eiti į namus ir atnešti vyro vairuotojo pažymėjimą. Ukmergės rajono policijos komisaras A. Paknys tada mane informavo, kad incidente dalyvavusiems policininkams buvo paskirtos tarnybinės nuobaudos – pastabos, o jų veiksmai apsvarstyti susirinkime. Prisimenu, kad pasiūliau ir Lietuvos policijos generaliniam komisarui V. Grigaravičiui ne tik spręsti Ukmergės rajono policijos komisariato policijos pareigūnų tarnybinės atsakomybės klausimą, bet ir imtis priemonių, kad panašūs pažeidimai ateityje nesikartotų", - sakė R. Valentukevičius.

REKLAMA

Kadangi panašūs atvejai kartojasi, Seimo kontrolierius paprašė Policijos generalinį komisarą V. Grigaravičių informacijos, kokiose įstaigose ir kiek vidaus sistemos pareigūnų per 2006 metus išklausė privalomojo sveikatos mokymo kursą, ar jiems buvo teikiamos bendrosios žinios apie gimdymą.

Šilalės rajono policijos komisariato viršininkas paprašytas ne tik pateikti tarnybinio patikrinimo medžiagą bei išvadas, bet ir informuoti, kokiuose mokymuose dalyvavo šie pareigūnai, ar programose yra mokymai teikti būtinąją medicininę pagalbą, pirmąją pagalba gimdymo atveju, kiek policijos komisariatas skyrė lėšų pareigūnų kvalifikacijos kėlimui, kokie mokymai planuojami 2007 metais.

REKLAMA
REKLAMA

"Mane domina ne tik policininkų veiksmai. Kadangi publikacijoje buvo nurodyta, kad gimdyvės nepriėmė Šilalės ligoninė, o ligoninės darbuotoja net neatrakinusi durų nusiuntė ją į Tauragės ligoninę, paprašiau Tauragės apskrities gydytoją B. Bagdonavičienę įvertinti minimos ligoninės medicinos personalo veiksmų teisėtumą ir pagrįstumą. Paaiškinimo paprašiau ir Šilalės ligoninės direktoriaus V. Ališausko. Ar medicinos personalas, esant ypatingam atvejui, neturėtų apžiūrėti ligonio bei suteikti jam būtinąją medicininę pagalbą, net jeigu toje įstaigoje nėra reikiamo specialisto?" – klausė R. Valentukevičius, primindamas, kad panašūs atvejai Lietuvoje nėra retenybė.

Seimo kontrolieriai ne tik tiria žmonių skundus dėl pareigūnų veiksmų viešojo administravimo srityje, bet ir stebi, kad nebūtų pažeidžiamos žmonių teisės, taip pat ir teisė į asmens ir visuomenės saugumą bei sveikatos apsaugą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų