REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Klaipėdoje 14 valandą prasidės „Vilties bėgimas“. Renginio metu bus renkamos lėšos Vakarų Lietuvos onkologinių ligonių paramos ir informacijos centrui statyti.

REKLAMA
REKLAMA

Dalyvauti „Vilties bėgime“ iš anksto užsiregistravo apie 1000 savanorių, praneša Lietuvos radijas.

REKLAMA

Penktadienį sveikinimą dalyvaujantiems bėgime ir pasiryžėliams solidarizuotis su sergančiaisiais onkologinėmis ligomis atsiuntė popiežius Benediktas XVI.

Jis palaimino ir pačią akciją, ir organizatorius, ir visus, kurie kilniam tikslui siekti aukojosi, kiek, kuo ir kaip galėdami.

10 kilometrų distancija nusidrieks per visą Klaipėdos miestą – nuo prekybos centro „Big“ iki vasaros estrados. Ji suskirstyta į tris dalis, tad norintys bėgti trumpesnį atstumą galės prisijungti dviejose tarpinėse starto vietose.

REKLAMA
REKLAMA

„Vilties bėgimas“ bus ne tik solidarumo su onkologiniais ligoniais akcija. Jame bus išlaikytas ir sportinių varžybų principas tiems, kurie turi maratonų ar panašių varžybų patirtį. Sparčiausieji bus apdovanoti. Bus apdovanoti ir jauniausias, vyriausias bėgimo dalyviai, gausiausiai dalyvavusi šeima.

Renginį užbaigs paramos koncertas, kuriame dainuos vaikų choras „Gintarėlis“, Veronika Povilionienė, Jurga Šeduikytė, Kostas Smoriginas, Amberlife (Edgaras Lubys), Stepas Januška ir grupė „Studija“.

Masinis bėgimas inicijuotas siekiant surinkti lėšų Vakarų Lietuvos onkologinių ligonių informacijos ir paramos centro statybai Klaipėdoje pradėti. Į šią kilnią brolių pranciškonų misiją galite įsijungti ir Jūs, mobiliojo telefono numeriu 1371 siųsdami SMS žinutes. Surinkę žodį „begu“, paaukotumėte 2 Lt, „begam“, - 5 Lt, „bekim“ - 10 Lt.

Vilties bėgimo idėją pasiūlę pranciškonai sako, kad tokie sveikatingumo ir labdaros bėgimai populiarūs Niujorke, Londone, Toronte, Tokijuje.

Klaipėdoje toks bėgimas rengiamas pirmą kartą, tačiau projektą numatoma tęsti, tradiciškai jį rengiant Sekminių sekmadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų