REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybė kasmet suteikia apie 200 mln. litų vertės transporto lengvatų, tačiau valdžia gali riboti norus išplėsti lengvatų gavėjų ratą.

REKLAMA
REKLAMA

„Transporto lengvatų įstatymas iš esmės orientuotas į darbinių pajamų negaunančius asmenis. Pritarus siūlymams dėl naujų lengvatų teikimo asmenims, gaunantiems darbinių pajamų, atsirastų precedentas, kad panašių siūlymų būtų pateikta dar daugiau ir taip būtų iškreipta pati įstatymo esmė“, - rašoma Susisiekimo ministerijos rašte Vyriausybei.

REKLAMA

Susisiekimo ministerija nepritaria, kad kitą Vyriausybė patvirtintų kelių Seimo narių siūlomas lengvatas atokiau į darbą savo transportu vykstantiems mokytojams, gydytojams.

Sprendimas turėtų būti priimtas posėdyje kitą penktadienį.

Anot ministerijos, nepaisant lengvatoms skiriamų apie 200 mln. litų, asociacijos „Linava“ nariai, vežantys teisę į lengvatas turinčius keleivius, 2007 metus baigė su 50,6 mln. litų nuostoliais.

REKLAMA
REKLAMA

„Dalis savivaldybių jau šiuo metu nepajėgia sumokėti vežėjams jiems priklausančių kompensacijų už lengvatinį keleivių vežimą. Todėl priėmus sprendimus, numatančius papildomų naujų lengvatų suteikimą, šių vežėjų finansinė būklė dar labiau pablogėtų ir tai turėtų neigiamos įtakos keleivių susisiekimo užtikrinimui apskritai“, - teigia Susisiekimo ministerijos atstovai.

Politikų siūlomoms naujoms transporto lengvatoms įgyvendinti prireiks kelių papildomų milijonų litų. Susisiekimo ministerija vienam siūlymui pateikė alternatyvą, kuria numato, kad šiemet trūkstant lėšų, asmenims ne nuo 70 metų, o nuo 65 metų amžiaus transporto lengvatos būtų taikomos nuo 2009 metų pradžios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų