REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė, internete viešai paskelbė „Leo LT“ steigimo dokumentus bei jų priedus, taip pat paviešino ir turtingiausiais Lietuvoje laikomų verslininkų, valdančių prekybos tinklą „Maxima LT“, asmens kodus ir registracijos adresus

REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš priedų skelbia, kad baigia galioti prieš ketverius metus sudaryta energetikos įmonės VST, kuri yra perduodama „Leo LT“, privatizavimo sutartis. Paskelbtame šios sutarties projekte devynių „Maxima LT“ savininkų asmens kodai bei jų registracijos adresai nėra paslėpti, pranešė portalas Alfa.lt.

REKLAMA

Dešimtas šios grupės narys, Darius Nedzinskas, prie jos prisidėjo praėjus metams po VST privatizavimo, todėl jo asmens duomenų sutartyje nėra.

Vyriausybės paskelbtuose duomenyse apie devynis verslininkus matyti, kad jie šiuo metu yra tarp 34 ir 45 metų. Pagrindiniams verslo grupės vadovams - „Vilniaus prekybos“ prezidentui Nerijui Numavičiui bei viceprezidentui Žilvinui Marcinkevičiui yra po 40 metų.

Sutarties projekte teigiama, kad keletas „Maximos“ savininkų yra registruoti Žvėryne esančiame gyvenamajame name (beje, keli žmonės registruoti tame pačiame bute). Taip pat nurodoma, kad dalis jų gyvena „Vilniaus prekybos“ Vilniaus pakraštyje statomame uždarame Laurų kvartale.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija tokį neapsižiūrėjimą vertina neigiamai.

„Manome, kad nesant Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatyme numatyto teisinio pagrindo, asmens duomenys neturėtų būti viešinami, o viešinant dokumentus, kuriuose yra asmens duomenų, asmens duomenys turėtų būti nuasmeninami“, - teigė inspekcijos teisės skyriaus vyriausioji specialistė Dovilė Narkevičiūtė.

Jei asmens kodas naudojamas neteisėtai, gali būti skiriama bauda nuo 100 iki 2 tūkst. litų - tikslų dydį nustato teismas. Be to, asmuo, patyręs žalą dėl neteisėto asmens duomenų tvarkymo ar dėl asmenų neveiklumo, dėl kurio kodas buvo paviešintas, gali reikalauti atlyginti turtinę ir neturtinę žalą, kurios dydį irgi nustato teismas.

Fizinių asmenų grupę „VP dešimtukas“ sudaro broliai Nerijus, Vladas bei Julius Numavičiai, Žilvinas, Gintaras ir Mindaugas Marcinkevičiai, taip pat Ignas Staškevičius, Renatas Vaitkevičius, Mindaugas Bagdonavičius bei Darius Nedzinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų