REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolo rinktinės ir Maskvos CSKA klubo gynėjas Deividas Šemberas mano, kad jo komanda pajėgi šį sezoną susigrąžinti Rusijos čempionų titulą.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau kaip 200 rungtynių už CSKA jau sužaidęs Šemberas rusų portalui championat.ru teigė, kad jo klubas tebeturi čempionišką charakterį, nors šių pirmenybių pradžia ir nėra labai sėkminga.

REKLAMA

Šiuo metu Rusijos pirmenybėse tvirtai pirmauja Kazanės „Rubin“ – 24 taškai po 9 rungtynių. Antrąją vietą dalinasi Permės „Amkar“ ir Maskvos „Spartak“ – (9 rungt., 16 tšk.). CSKA su 12 taškų po 8 mačų yra tik aštuntas. Pateikiame Šembero interviu ištraukas.

Per pirmąsias keturias Rusijos futbolo pirmenybių namų rungtynes CSKA įmušė tik du kartus, o išvykoje kartais pelno ir po tris įvarčius per susitikimą. Kodėl?

REKLAMA
REKLAMA

- Futbolas kartais būna nelogiškas. Manau, kad tai kaip tik toks atvejis. Esame gerai fiziškai pasirengę. Bet dėl nedidelio rezultatyvumo ir keleto klaidų praradome nemažai taškų.

- Prieš dvejus metus viename interviu sakei, kad CSKA Rusijoje neturi principinių varžovų. Tiksliau, jei CSKA nepralaimėtų pats, joks aukščiausiosios lygos klubas nėra pajėgus jus įveikti. Ar dabar ši situacija pasikeitė?

- Galėčiau pasirašyti po šiais žodžiais ir dabar. Įsitikinęs šimtu procentų – mes tebeturime nugalėtojų psichologiją. Kitos komandos, kad ir kaip jas gerbčiau, turi šansų tik jei mes rungtyniaujame nepatenkinamai. Dabar, deja, tai atsitinka dažniau nei 2006 –aisiais. Bet mes turime visas galimybes situaciją pakeisti.



- Ar ne per daug atsiplėšė nuo persekiotojų čempionato lyderis Kazanės „Rubin“?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Aišku, septynios pergalės iš eilės, solidus rodiklis. Nemaniau, kad „Rubin“ taip startuos. Manau, kad Kazanės ekipa bus tarp prizininkų, gal pakovos ir dėl čempionų titulo. Bet „auksą“ mes pasistengsime susigrąžinti sau.

- Komandos draugai, kaip ir visi, kuriems teko su tavimi pabendrauti, pažymi tau būdingą „europietišką mąstymą“, stebinantį inteligentiškumą. Šie bruožai tau būdingi kasdieniame gyvenime?

- Aišku. Aš tikras dailės, teatro, architektūros, gero konjako ir cigarų žinovas (juokiasi). Jei rimtai, apie save ilgai kalbėti nesirengiu. Iš šalies geriau matyti koks aš žmogus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų