REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį oficialaus vizito į Lietuvą atvyks Ukrainos Prezidentas Viktoras Juščenka. Ukrainos vadovą vizito Vilniuje metu lydės pirmoji ponia Kateryna Juščenka ir šeši šios valstybės ministrai.

REKLAMA
REKLAMA

Vizito metu Ukrainos Prezidentas susitiks su Lietuvos Respublikos Prezidentu Valdu Adamkumi, dalyvaus Lietuvos ir Ukrainos prezidentų tarybos posėdyje.

REKLAMA

Po Tarybos susitikimo prezidentai pasirašys bendrą deklaraciją ir dalyvaus 4 susitarimų tarp Lietuvos ir Ukrainos pasirašymo ceremonijoje.

Numatoma, kad Prezidento rūmuose bus pasirašytas susitarimas dėl krovinių vežimo maršrutu Baltijos jūra – Juodoji jūra plėtros, Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Ukrainos Ministrų Kabineto susitarimas dėl kvalifikacijų, suteikiančių teisę į aukštąjį mokslą, aukštojo mokslo kvalifikacijų ir mokslo laipsnių abipusio akademinio pripažinimo, Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Ukrainos Ministrų Kabineto memorandumas dėl bendradarbiavimo energetikos srityje bei Vilniaus apskrities viršininko administracijos ir Ukrainos Respublikos Kijevo srities valstybinės administracijos susitarimas dėl prekybinio ir ekonominio, mokslinio techninio bei kultūrinio bendradarbiavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Po bendros Lietuvos ir Ukrainos prezidentų spaudos konferencijos Prezidentas V.Juščenka dalyvaus darbo pietuose su Ministru Pirmininku Gediminu Kirkilu ir susitiks su Seimo Pirmininku Česlovu Juršėnu.

Prezidentai V.Adamkus ir V.Juščenka Genocido aukų muziejuje apžiūrės ekspoziciją, skirtą Ukrainoje 1932-1933 metais vykusiai Holodomoro tragedijai atminti. Apsilankę muziejuje, Lietuvos ir Ukrainos vadovai prie paminklo sovietinės okupacijos aukoms (Aukų g. ir Gedimino pr. sankirtoje) pagerbs žuvusiųjų atminimą ir pasakys kalbas. Į šią ceremoniją kviečiami visi, kam yra brangus totalitarinių režimų aukų atminimas.

Ukrainos Prezidentas taip pat padės gėlių Antakalnio kapinių memoriale ir pagerbs žuvusiųjų už Lietuvos laisvę atminimą.

Pirmadienį vakare Prezidento rūmuose bus surengta iškilminga vakarienė Ukrainos pirmosios poros garbei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų