REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva – viena geriausiai kompiuterius mokymuisi naudojančių šalių, rodo tarptautinis tyrimas. Pagal tai mes užimame šeštąją vietą iš dvidešimties.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tyrimo koordinatoriai pripažįsta, kad kompiuterinio raštingumo plėtrą skatina moksleiviai, nes mokytojai savo įgūdžius vertina prastai.

REKLAMA

Mokytojai sako, kad daugiausia kompiuterio ir interneto jiems reikia rengiantis pamokoms, ruošiant užduotis mokiniams. O kompiuteriai klasėje pamoką padeda vesti įdomiau ir turiningiau.

Tačiau pripažįstama, kad kompiuterių vis dar trūksta.

Švietimo ir mokslo ministerija pripažįsta, kad pagal vienam kompiuteriui tenkantį mokinių skaičių - Lietuva Europoje tikrai ne tarp pirmųjų.

Virginija Būdienė, švietimo ir mokslo viceministrė, teigia, kad tyrimas parodė, jog nėra tiesioginės priklausomybės nuo kompiuterių skaičiaus mokykloje ir jų panaudojamumo. Tiek, kiek laiko mokytojai ir mokiniai praleidžia prie kompiuterio, nepriklauso, kiek mokyklos yra aprūpintos kompiuteriais.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinės švietimo pasiekimų vertinimo asociacijos tyrimas rodo, kad Lietuvos moksleiviai savo kompiuteriniu raštingumu pralenkė Rusijos ir Estijos moksleivius.

O Lietuvos mokytojai savo įgūdžius vertina itin prastai ir pagal tyrimą lieka vieni paskutiniųjų. Mokyklų vadovai sako, kad sąlygos mokytojams kelti kvalifikaciją sudaromos, bet neretai jiems stinga noro.

Tyrimo duomenimis, trečdalis apklaustų mokytojų kompiuteriu pamokose teigia nesinaudojantys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų