REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune buvo surengta spaudos konferencija, kurioje pristatytas ambicingas Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) ir "Sprite" projektas "Krepšinio talentų kova", kurioje jaunimas kovos vienas prieš vieną.

REKLAMA
REKLAMA

Spaudos konferencijoje dalyvavavo LKF prezidentas Vladas Garastas, LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, Kauno "Žalgirio" žaidėjas Jonas Mačiulis, Vilniaus "Lietuvos ryto" žaidėjas Artūras Jomantas, Lietuvos moterų krepšinio lygos direktorė Audra Ginelevičienė, "Coca-Cola HBC Baltic" pardavimų vadovas Valdas Pakštys.

REKLAMA

Lietuvos krepšinio federacija ir Sprite organizuoja gatvės krepšinio turnyrą "Vienas prieš vieną". Turnyro dalyviai bus skirstomi į keturias grupes: 12-14 ir 15-17 metų amžiaus berniukai ir 12-14 ir 15-17 metų amžiaus mergaitės.

Numatoma surengti keturis kvalifikacinius turnyrus (Palangoje, Šiauliuose, Kaune, Vilniuje), pusfinalio turnyrą (Kaune) ir finalo turnyrą (Vilniuje). Laukiamas dalyvių skaičius – 800 žaidėjų.

Absoliutus turnyro nugalėtojas bus apdovanotas vienerių metų "Krepšinio talento" stipendija (vertė 14 tūkst. Lt, į kurią įeina testavimas, programų rašymas, abonementas į sporto klubą, konsultacijos bei kvietimas į 2009 metų jaunių rinktinės treniruočių stovyklą).

REKLAMA
REKLAMA

Keturi geriausi turnyro žaidėjai vyks į Berlyną, stebės "NBA Europe Live" projekto rungtynes ir dalyvaus bendrose treniruotėse su Dariumi Songaila. Aštuoni geriausi pusfinalio turnyro žaidėjai vyks į 4 dienų krepšinio treniruočių stovyklą Vilniuje, vadovaujant Lietuvos rinktinių treneriams. Kiti geriausi turnyro krepšininkai ir krepšininkės bus apdovanoti vertingais daiktiniais prizais.

Projekto biudžetas - 350 tūkstančių litų, dalyvavimas - nemokamas, pusfinalių ir finalų dalyviams bus kompensuojamos kelionės išlaidos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Registracija – www.sprite.lt

Kiekvienas dalyvis turės savo asmenį puslapį, kuriame galės įkelti savo nuotraukas, vaizdo įrašus, rekomendacijas ir pan. Tokiu būdu dalyviai kels savo reitingą ir didins galimybes žaisti projekto finale.

Projektą stebės patyrę treneriai Ramūnas Butautas, Kazys Maksvytis, Marius Linartas ir Rolandas Radvila. Jie atrinks keturis geriausius žaidėjus į finalį etapą be kvalifikacijos etapų.

Pagal turnyro sistemą, po 20 geriausių kvalifikacijos etapo žaidėjų pateks į pusfinalius. Iš pusfinalių 32 žaidėjai pateks į finalą, o pusfinalio grupių nugalėtojai pateks į krepšinio stovyklą Vilniuje. Intensyvaus techninio rengimo stovykloje vadovaus jaunučių treneriai. Finale bus išrinktas 2008 metų "Sprite talentų kovos" nugalėtojas.

REKLAMA

Pagrindinio prizo nelaimėję žaidėjai turės galimybę laimėti olimpinės rinktinės ekipiruotes (sportinius krepšius, batus, kostiumus, aprangas ir t.t.), Molten kamuolius, Sprite atributikas bei daugybę bilietų į Lietuvos rinktinės rungtynes.

Vladas Garastas:

Džiaugiuosi, kad Sprite prisideda prie tokios akcijos. Vienas prieš vieną – tai krepšinio pagrindas. Dar kai dirbau "Žalgiryje", visada vesdavau žaidimą vieną prieš vieną. Tada pasireiškia visos žaidėjo savybės, kaip jis ginasi, orientuojasi.

Ir dabar krepšinyje yra daug mini asmeninių dvikovų. Paprastai visada aukštesnio lygio puolėjas apžais silpnesnį gynėją. Šį elementą reikia ugdyti nuo mažens. Reikia, kad prisijungtų mūsų krepšininkai, kurie pamokytų, paugdytų.

REKLAMA

Lietuva bus bene pirmiausia šalis Europoje, kuri praves tokį renginį. Norint būti geriausiu, ypač Lietuvoje, kai nėr tiek žmonių kiek Kinijoje, turime būti protingesni, daugiau dirbti, turėti daugiau idėjų.

Manau, kad tai viena iš pažangiausių idėjų, kurias vykdysime. Nebus lengva burti jaunimą ir organizuoti varžybas, bet rezultatai ateis. Manau, kad tai bus naujas stimulas naujai kartai žaisti krepšinį.

Jonas Mačiulis:

Smagu, kad yra akcija, skatinanti jaunimą žaisti krepšinį. Kviečiu ir aš jaunus žaidėjus dalyvauti tokioje akcijoje. Tegul jie parodo, ką gali, žaisdami vienas prieš vieną. Norėdamas būti geru krepšininku, turi mokėti žaisti ne tik komandinį krepšinį, bet ir vienas prieš vieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Artūras Jomantas:

Malonu, kad vyksta tokios akcijos, nes krepšinio pagrindas – žaidimas vienas prieš vieną. Jeigu nemokėtum žaisti vienas prieš vieną, komandinio krepšinio net nebūtų. Ši akcija skirta ne tik Vilniui ir Kaunui, bet ir mažesniems miesteliams. Tikėkimės, kad ji duos gerą rezultatą.

"Coca cola Hellenic" pardavimų vadovas Valdas Pakštys:

Sprite kaip gėrimas, yra pasiekęs aukštumų, todėl jaučia pareigą prisidėti prie krepšinio vystymo. Esame LKF rėmėjai ir šiandien pasirašysime naują sutartį dar metams.

Ruošiamės investuoti daugiau nei 500 tūkstančius litų. Svarbiausias šio projekto, į kurį bus investuota 350 tūkstančių litų, tikslas – surasti vaikus, kurie turi talentą ir nori žaisti krepšinį, bet dar nėra pastebėti. Gal tarp tų vaikų yra būsime Lietuvos krepšinio žvaigždė. Norėjosi sukurti neeilinį projektą, kuris duotų realios naudos mūsų šaliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų