REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš trejus ir dvejus metus vykdyta Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) tarybos veikla ir jos įvertinimas verčia šiauštis politikus. Seimas ketvirtadienį po svarstymo nepritarė 2005 m. ir 2006 m. veiklos ataskaitoms bei grąžino nutarimo projektą tobulinti.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentarai nuo savo ir salės šoninių mikrofonų peikė Švietimo, mokslo ir kultūros komitetą (ŠMKK). Jam kliuvo už tai, kad iš pradžių nepritaręs LRT ataskaitai ir sulaukęs parlamentarų palaikymo, vėliau pakeitė nuomonę ir nutarimo projektais Seimui siūlė palaiminti prieš trejus ir dvejus metus vykdytą veiklą.

REKLAMA

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Algimantas Matulevičius ir Seimo „tvarkiečiai“ bei „darbiečiai“ aršiai peikė LRT, transliuojamas laidas, valdymą, pasigedo iš valstybės pinigų apmokamoje žiniasklaidoje kokybiškų laidų ir pagarbos politikams, įžvelgė tarnavimo atskiroms grupėms, vadinamiems valstybininkams.

Kiti opozicijos atstovai – liberalai ir konservatoriai ėmėsi kritikuoti kitu kampu. Liberalas Eligijus Masiulis nesėkmingai rėmė konservatoriaus Jurgio Razmos siūlymą patobulinti nutarimo projektą ir neleisti ŠMKK kištis į žiniasklaidos priemonių veiklą. ŠMKK paruoštame nutarimo projekte siūloma, kad LRT savo būsimų sezonų programinius tinklelius pristatytų komitetui ir „įvertintų galimybes nuo 2008 metų antžeminiu skaitmeniniu radijo dažniu pradėti transliuoti Lietuvos politinio gyvenimo ir parlamentinės veiklos aktualijoms skirtą televizijos laidą.“

REKLAMA
REKLAMA

„Tai grubiausias kišimasis į nepriklausomą žiniasklaidą ir laisvą žodį“, – perspėjo E. Masiulis, tačiau Seimas nepritarė J. Razmos siūlymui pašalinti tokius įpareigojimus LRT.

E. Masiulis apskritai pastebėjo, kad Seimas užsiima keista veikla: „2008 m. vėlyvą pavasarį svarstomą 2005 m. ataskaitą. Kyla klausimas, ar prasmingais darbais mes čia užsiimame.“

Seimui po svarstymo gana skystose gretose nepritarus nutarimui, buvo apsispręsta grąžinti jį tobulinti. Tačiau kilo nesutarimų, kas turėtų tai daryti. „Tvarkiečiai“ piestu stojo prieš ŠMKK. „Jau tik ne Domarkui. Jis dirba taip, kaip dabar rankom pataruoja“, – Valentinas Mazuronis pareiškė, kad ŠMKK pirmininkas valstietis liaudininkas Virginijus Domarkas blogai atlieka savo pareigas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Siūlau Maldos grupę, gal ji padarys ką geriau“, – neištvėrė vaidus dėl ataskaitos ir jos įvertinimo stebintis valdantysis socialdemokratas Algimantas Salamakinas.

Aršiausieji kritikai norėjo nutarimo projektą grąžinti tobulinti į kito komiteto, pavyzdžiui Žmogaus teisių komiteto, rankas, tačiau remiantis Statutu nutarta grąžinti tam pačiam ŠMKK.

Vytenė Stašaitytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų